Videó: amikor legutóbb 45 ezren voltak egy magyar bajnokin

M. G.M. G.
Vágólapra másolva!
2020.05.05. 08:32
A koronavírus megbénította a sportvilágot – mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! Visszalapozunk 1996-ba, amikor a BVSC és a Ferencváros mérkőzése (0–1) döntött a bajnoki címről – mintegy negyvenötezer szurkoló előtt.

A magyar futball fénykorában kevés szót érdemelt volna a tény, de 1996-ban már kisebb csodának számított, hogy mintegy 45 ezer drukker látogatott ki a Népstadionba (a Nemzeti Sport tudósítói adták meg ezt az adatot, a Nemzeti Labdarúgó Archívum 42 340 nézőről tud – a szerk.). Persze a BVSC és a Ferencváros a bajnoki címről döntött – a zuglóiak sokáig vezették a tabellát, de tavaszra elfogyott a lendület, az ősszel a Bajnokok Ligája-szereplés terhelését nyögő, szűk keretű zöld-fehérek erősítettek és előztek.

A Stadionban a Fradi egy győzelemmel biztosíthatta 26. bajnoki címét, meg is tette – Zoran Kuntics csúsztatása keretes szerkezetbe tette a ferencvárosiak 1995–1996-os idényét. Az ő gólja döntött Brüsszelben az Anderlecht elleni BL-selejtezőn, az ő gólja tette biztossá a bajnoki aranyérmet.

A mérkőzés „mellékhatása”, hogy a Nemzeti Sport a nézőszám-összesítőjébe a 45 000 nézőt természetesen a pályaválasztó BVSC-nek írta be, holott jó, ha (pár) száz zuglói volt a lelátón. Így aztán 1995–1996-ban a fővárosi vasutascsapatnak volt a legmagasabb átlagnézőszáma a Ferencváros, a Debrecen, a ZTE és a Haladás mögött. Mivel pont a BVSC-sek voltak a főkamerával szemben, érdemes megnézni a tömeget a másik oldalon.

Akkoriban keddenként jelent meg lapunk színes kiadása, így a szurkolóknak a következő hétig kellett várni a fieszta színes fotóira
Akkoriban keddenként jelent meg lapunk színes kiadása, így a szurkolóknak a következő hétig kellett várni a fieszta színes fotóira
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik