Videó: amikor Juhász Roland megszerezte első NB I-es gólját – az FTC ellen!

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.06.26. 12:35
A sportvilág lassan éledezik a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követően, de mivel archív visszatekintéseink népszerűek voltak olvasóink körében, folytatjuk a videós múltidéző sorozatunkat. Ezúttal 2001 májusáig megyünk vissza az időben – amikor Juhász Roland megszerezte pályafutása első NB I-es gólját, a Ferencváros ellen...

Az 1983-as születésű Juhász Roland a héten a Ferencváros ellen játszotta utolsó mérkőzését, és pályafutása során először tizenegyesből szerzett gólt, amivel 1–0-ra nyert is a Fehérvár.

Juhász 2000. május 20-án játszotta az első élvonalbeli meccsét az MTK-ban a Diósgyőr ellen (akkor a Videoton éppen a másodosztályban szerepelt – a szerk.), míg az első NB I-es gólját a harmadik élvonalbeli mérkőzésén, 2001. május 6-án szerezte, amikor az MTK 5–2-re győzött a Ferencváros ellen – tehát az első és az utolsó bajnoki találatát is az FTC ellen jegyezte és pályafutása során, bajnoki meccsen, ezen a kettőn kívül nem is volt több gólja a Ferencváros ellen.

A 19 évvel ezelőtti találkozón a 75. percben, csereként küldte őt pályára az MTK vezetőedzője, Bognár György, akkor még csatárként, Ferenczi István helyére, és egy kontra végén a 82. percben ő állított be a végeredményt.

A nyolc évet a belga Anderlechtben is futballozó Juhász Roland 293 meccsen játszott az NB I-ben, ezeken 35 gólt szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik