HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2014.01.21 15:41 Frissítve: 2015.02.13 03:02

Vécsei, aki Sneijder, Drogba és Felipe Melo ellen játszott

A Bp. Honvéd futballistája, Vécsei Bálint boldog, hogy meghívót kapott a válogatottba, emellett hihetetlen élményként élte meg, hogy Wesley Sneijder, Didier Drogba és Felipe Melo ellen játszhatott.

Vécsei sztárok ellen próbálhatta ki magát (Fotó: Szabó Miklós)
– Van téma mostanába önnel kapcsolatban bőven: felkészülés, válogatott edzőtábor, Galatasaray, Juventus… Melyikkel kezdjük?
– Ha lehet, a válogatottal… – felelte Vécsei Bálint a Nemzeti Sportnak, aki ezekben a napokban Telkiben tréningezik a válogatottal. – El sem tudom mondani, mennyire boldog vagyok, hogy itt lehetek.

– Izgult, amikor belépett a forgóajtón?
– Kellő drukk volt bennem. Mégiscsak ez volt az első alkalom, hogy a felnőttek közé meghívást kaptam. A huszonegy éven aluliaknál rendszeresen szóhoz jutottam, így hát eljátszottam már a gondolattal, hogy előbb-utóbb a nagyoknál is meghívót kapok. Mázlimra nem vagyok ijedős fajta, vagány srácnak tartom magam, s miután több játékost ismerek a keretből, nem földönkívüliként kóvályogtam az aulában. A velem egyidős Radó Andrással kerültem egy szobába, azonnal megtaláltuk a közös hangot.

(…)

– Nem véletlenül mehetett a világhírű Galatasarayhoz próbajátékra.
– Hihetetlen élmény volt a török teszt. A Roberto Mancini vezette szakmai stáb nem sokat teketóriázott, az első edzésen bedobtak a mély vízbe, a három a három elleni iramjátékban nyomban Wesley Sneijder, Didier Drogba és Felipe Melo jött velem szembe. Hirtelen nem is tudtam, merre kapkodjam a fejem, de szerencsére néhány másodperc után elkaptam a ritmust. Hozzá kell tennem, ezek a játékosok olyan dinamikával mozogtak, hogy azt elmondani sem lehet. Az edzésen alig volt holt idő, amint kiment a labda, oldalról már gurították is be az újat, arról nem is beszélve, hogy a passzok hibaszázaléka minimális volt. Didier Drogba pedig egyszerűen zseniális, a labdát lehetetlen elvenni tőle, a ziccereit pedig szinte mindet kihasználta.

– Nem marasztalták a törökök?
– Abban maradtunk, hogy a két klub kapcsolatban marad, ha sikerül megegyezniük, akkor elképzelhető, hogy megvesznek. De egyelőre nem élem bele magam…

– Már csak azért sem, mert időközben a Juventus is bejelentkezett. Van valóságalapja az érdeklődésének?
– Futballozik nálunk néhány olasz srác Kispesten, ők állítják, a Juventus egész ősszel figyelt engem. A helyi újságok sem véletlenül számoltak be a torinóiak érdeklődéséről, talán az is mellettem szól, hogy az olaszok előszeretettel vesznek fiatal játékosokat. Persze tisztában vagyok vele, hogy nem vinnének egyből az első csapathoz, alighanem kölcsönadnának egy kisebb csapatnak.

– Melyiket választaná: Galatasaray vagy Juventus?

A KÉRDÉSRE A VÁLASZ ÉS A TELJES INTERJÚT – AMELYBEN A JÁTÉKOS MARCO ROSSIRÓL ÉS A TAPASZTALATÁRÓL BESZÉL – A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN OLVASHATJA!
2019.03.23 00:35:02

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Egyik potentát sem tért ki a – szerintem – legfontosabb kérdéskörre a videoasszisztens kapcsán: vajon ettől több nézőt tudna kivinni a pályájára vagy éppen ellenkezőleg.

2019.03.18 12:05:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az volt pályafutása első piros lapja, a Fradi ellen jött a második – a forduló vitája és egyéb legjei.

2019.03.17 22:06:31

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A szabálymagyarázatokkal agyonterhelt ítélkezés egyre nevetségesebb lesz.

2019.03.17 10:50:39

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Csertői: Egyelőre nincs értelme merészebb álmokat szövögetni • Vignjevics: Amikor Traoré pályán van, olyan, mintha a többiek állnának.