Vasas: Vida Máté lúdtalpas, ezért csak most áll edzésbe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.13. 09:34
A második tavaszi bajnokin már pályára léphet Vida Máté, a Vasas középpályása, aki lúdtalpproblémái miatt nem tudott társaival készülni a télen.

A Dorogot szombaton a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén 2–1-re legyőző Vasasból Remili Mohamed, Korcsmár Zsolt, Szivacski Donát, Jevhen Pavlov és Vida Máté is hiányzott, utóbbi kivételével azonban vélhetően valamennyien ott lehetnek a hétvégén a Haladás elleni bajnokin. Vida viszont csak a héten kezdheti meg a futóedzéseket.A Dorogot szombaton a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén 2–1-re legyőző Vasasból Remili Mohamed, Korcsmár Zsolt, Szivacski Donát, Jevhen Pavlov és Vida Máté is hiányzott, utóbbi kivételével azonban vélhetően valamennyien ott lehetnek a hétvégén a Haladás elleni bajnokin. Vida viszont csak a héten kezdheti meg a futóedzéseket.

A háromszoros válogatott ősszel alapember volt a csapatban, tizennyolc bajnokin lépett pályára, ám már akkor is érezte, hogy a jobb térde nincs teljesen rendben. Hiába járt azonban különböző vizsgálatokra, az MRI-felvételek sem szakadást, sem rándulást nem mutattak, annyira pedig nem volt erős a fájdalom, hogy beinjekciózzák a sérült testrészt. A téli edzéseket viszont szinte teljesen ki kellett hagynia.

„A felkészülés második hetében álltam be a társaim közé, de utóbb kiderült, hiba volt siettetnem a visszatérést, a fájdalom ugyanis csak erősödött a terhelés miatt – mondta a Nemzeti Sportnak Vida Máté. – Gyulladás alakult ki a térdemben, már az egyszerű, utcai sétálás is fájdalommal járt. Futni sem tudtam, az edzéseken csak erősítés, valamint az izmaim nyújtása és lazítása szerepelt a programban. Szerencsére idővel kiderült, hogy nem a térdemmel van probléma, hanem lúdtalpas vagyok, aminek következtében az izomzatom másként reagált bizonyos mozdulatokra, és a fájdalom a térdembe sugárzott.”

A futballista emiatt egyetlen felkészülési mérkőzésen sem lépett pályára, a speciális betétet viszont elkészítették számára, így a héten már bekapcsolódhat az edzésekbe. Igaz, a Haladás elleni első tavaszi bajnokit még biztosan ki kell hagynia.

„Egyelőre csak futógyakorlatokat végezhetek, fokozatosan kell terhelnem a lábamat, de mindent megteszek a mielőbbi visszatérésért – folytatta a középpályás. – Gyúrónk, Kubó Ádám rengeteget foglalkozik velem, és Halmai Tamáshoz, a magyar válogatott fizioterapeutájához is rendszeresen járok. Azt viszont sajnos érzem, hogy az erőnlétem visszaesett a társakéhoz képest, nem vagyok olyan fizikai állapotban, mint az ősszel.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik