HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.02.13 09:34 Frissítve: 2017.02.13 10:14

Vasas: Vida Máté lúdtalpas, ezért csak most áll edzésbe

A második tavaszi bajnokin már pályára léphet Vida Máté, a Vasas középpályása, aki lúdtalpproblémái miatt nem tudott társaival készülni a télen.

HIRDETÉS

A Dorogot szombaton a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén 2–1-re legyőző Vasasból Remili Mohamed, Korcsmár Zsolt, Szivacski Donát, Jevhen Pavlov és Vida Máté is hiányzott, utóbbi kivételével azonban vélhetően valamennyien ott lehetnek a hétvégén a Haladás elleni bajnokin. Vida viszont csak a héten kezdheti meg a futóedzéseket.

A háromszoros válogatott ősszel alapember volt a csapatban, tizennyolc bajnokin lépett pályára, ám már akkor is érezte, hogy a jobb térde nincs teljesen rendben. Hiába járt azonban különböző vizsgálatokra, az MRI-felvételek sem szakadást, sem rándulást nem mutattak, annyira pedig nem volt erős a fájdalom, hogy beinjekciózzák a sérült testrészt. A téli edzéseket viszont szinte teljesen ki kellett hagynia.

„A felkészülés második hetében álltam be a társaim közé, de utóbb kiderült, hiba volt siettetnem a visszatérést, a fájdalom ugyanis csak erősödött a terhelés miatt – mondta a Nemzeti Sportnak Vida Máté. – Gyulladás alakult ki a térdemben, már az egyszerű, utcai sétálás is fájdalommal járt. Futni sem tudtam, az edzéseken csak erősítés, valamint az izmaim nyújtása és lazítása szerepelt a programban. Szerencsére idővel kiderült, hogy nem a térdemmel van probléma, hanem lúdtalpas vagyok, aminek következtében az izomzatom másként reagált bizonyos mozdulatokra, és a fájdalom a térdembe sugárzott.”

A futballista emiatt egyetlen felkészülési mérkőzésen sem lépett pályára, a speciális betétet viszont elkészítették számára, így a héten már bekapcsolódhat az edzésekbe. Igaz, a Haladás elleni első tavaszi bajnokit még biztosan ki kell hagynia.

„Egyelőre csak futógyakorlatokat végezhetek, fokozatosan kell terhelnem a lábamat, de mindent megteszek a mielőbbi visszatérésért – folytatta a középpályás. – Gyúrónk, Kubó Ádám rengeteget foglalkozik velem, és Halmai Tamáshoz, a magyar válogatott fizioterapeutájához is rendszeresen járok. Azt viszont sajnos érzem, hogy az erőnlétem visszaesett a társakéhoz képest, nem vagyok olyan fizikai állapotban, mint az ősszel.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.19 23:53:59

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Egyetlen szakember képviseli Magyarországon az állandóságot.

2018.09.19 08:01:52

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

„Alig két hónapja vagyok itt, de a véleményem teljes mértékben megváltozott.”

2018.09.17 20:27:12

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

„A mozgása még nem tökéletes, de már felkel az ágyból, igaz, némi segítséggel.”

2018.09.17 13:55:09

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A csatár reagált edzője kritikájára – a forduló mérlegelése; trükkje; felismerése; csetepatéja.

2018.09.15 23:36:15

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Aztán kezdtek esetlegessé válni a szándékok a pályán.

HIRDETÉS
HIRDETÉS