nemzetisport.hu 2018.07.03 12:46 Frissítve: 2018.07.04 16:13

Vasas: Vida Dunaszerdahelyre igazolt – hivatalos

A labdarúgó NB II-re készülő Vasas bejelentette, Vida Máté a dunaszerdahelyi DAC-ban folytatja pályafutását.

Az angyalföldi klub 2019. augusztus 31-ig rögzített áron visszavásárolhatja Vidát (középen) (Fotó: Meder István)

 

A Vasas tájékoztatása szerint a két klub nemrég megegyezett egymással Vida Máté átigazolásáról, s az angyalföldiek engedélyt adtak a 22 éves középpályásnak, hogy egyeztessen a szlovák első osztályban bronzérmes Dunaszerdahellyel.

A fővárosi klub hozzátette, a szerződésben visszavásárlási jogot kötött ki magának, így 2019. augusztus 31-ig rögzített áron visszarendelheti a háromszoros magyar válogatott futballistát.

Vida tíz évvel ezelőtt, 2008-ban Soltvadkertről igazolt a Vasas akadémiájára, a felnőttcsapatban a 2013–2014-es idény óta vették számításba. A 2017–2018-as idényben 31 tétérmérkőzésen lépett pályára a Vasas színeiben.

„Nehéz szívvel búcsúzom a Vasastól, hiszen itt lett belőlem felnőttfutballista, csodálatos éveket töltöttem a Fáy utcában. Sportszakmailag most azonban egyértelműen előrelépés számomra a DAC, hiszen az Európa-ligában szerepel a csapat. Köszönöm a Vasas vezetőinek, hogy lehetővé tették a Dunaszerdahelyre való igazolásomat, amivel az én karrieremre is tekintettel voltak. Nagyon hálás vagyok a Vasasnak és a szurkolóknak mindazért, amit itt kaptam az elmúlt években. Nem búcsúzom azonban végleg, a két klub közti szerződésben ugyanis szerepel egy visszavásárlási lehetőség, így könnyen előfordulhat, hogy a jövőben újra a Vasasban futballozhatok”
– nyilatkozta Vida a Vasas honlapjának.

A DAC honlapján megjelent közleményből kiderült, Vida három évre szóló megállapodást kötött új klubjával.

„Tisztában vagyunk vele, hogy az anyagi lehetőségek terén a szlovákiai klubok nehezen vehetik fel a versenyt a magyarokkal. Ezért nem egyszerű Magyarországról igazolni, ám ennek ellenére sikerült megszereznünk az NB I egyik legtehetségesebb fiatal középpályását. Nagyon örülök, hogy Máté elfogadta az ajánlatunkat és dunaszerdahelyi színekben folytatja pályafutását. Sok sikert kívánok neki a klubunkban” – jelentette ki a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

A DAC-ban – melynek néhány hétig még Marco Rossi szövetségi kapitány a trénere – futballozik a legutóbb a DVTK-nál kölcsönben játszó Kocsis Gergő, valamint Vida névrokona, Vida Kristopher is.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők: Bese Balázs (MTK – kölcsönbe), Birtalan Botond (Békéscsaba), Borbély Bálint (MTK), Hinora Kristóf (MTK – kölcsönbe), Király Botond (Csákvár – kölcsönből vissza)
Távozók: Vít Benes (cseh, ?), Berecz Zsombor (Videoton), Felix Burmeister (német, Eintracht Braunschweig – Németország), Gaál Bálint (Haladás, ?)  Lubos Kamenár (szlovák, ?), Manjrekar James (kanadai, Midtjylland – Dánia, onnan Fredericia – Dánia, kölcsönbe), Nagy Gergely (Paks), Jevhen Pavlov (ukrán, ?), Kire Risztevszki (macedón, ?), Vida Máté (DAC – Szlovákia), Vogyicska Bálint (MTK Budapest – kölcsönből vissza)
2020.02.20 14:56:37

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY, HATÁR DÁVID (infografika)

A télen Ciprus és Costa Rica is adott játékost a magyar élvonalba. Most még Brazília a 3. legnagyobb játékosbeszállítónk.

2020.02.19 21:51:49

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Miért ne lehetne a rivaldába helyezni a fiatal magyar focistákat, s meddig kell még plusz anyagi ösztönzést, rendeletbe foglalt direktívákat adni ahhoz, hogy kiderüljön, nem is ügyetlenebbek a hazaiak?

2020.02.19 17:10:02

Labdarúgó NB I KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Muszliu a 89. percben használta ki az újpesti védők határozatlanságát és lőtte tovább a Vidit a Magyar Kupában.

2020.02.18 22:03:58

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A brazil kapus pedig a Kisvárdával packázott.

2020.02.17 17:04:30

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

A Ferencváros tragikus sorsú trénere még az óceánjárón is futballedzést vezényelt.