Vasas: Honmának a napokban már összejött, amire Tévez vágyik

Vágólapra másolva!
2011.07.05. 10:28
Honma Kazuo, a Vasas új szerzeménye a szakmai és anyagi okok mellett családi motívummal is magyarázza, miért igazolt a labdarúgó NB I rajtjára készülő angyalföldiekhez.

A Pécs, a Bp. Honvéd és a Haladás által is ostromolt, sőt előző klubja, a Siófok által ugyancsak marasztalt japán támadó elismerte: nemcsak a végül révbe érő Vasas kínált neki szakmailag és anyagilag is korrekt ajánlatot. Hogy miért döntött mégis az angyalföldiek mellett?

„Először is a Vasas volt a legkitartóbb kérő – indokolta döntését Honma a Nemzeti Sportnak. – Nemcsak Erdős László keresett rendszeresen, hanem Komjáti András vezetőedző is. Többször beszélgettem vele, vázolta, mennyire fontos láncszeme lehetek újjáalakuló csapatának, és ez a bizalom rendkívül jólesett. És még valami közrejátszott a váltásban: családi ok. Ez is arra ösztökélt, hogy tovább kell lépnem, s új együttesben szerepelnem."

Az a bizonyos családi ok: magyar kedvese a közelmúltban gyönyörű kislánnyal ajándékozta meg a japán támadót.

„Nagyon büszke vagyok szerelmemre és a két hónapos Naomira – mondta Honma, majdhogynem visszhangozva a hasonló cipőben járó, de váltani egyelőre nem tudó, jóval híresebb kollégát, Carlos Tévezt. – Imádom őket, már csak miattuk is a legjobb döntést kellett hoznom. Nagy várakozás van most bennem, harmincegy éves vagyok, úgy érzem, lehet még három vagy akár öt jó évem is a futballban. A kondíciómmal sohasem volt gond, a sportág iránti alázat pedig fontos része az életemnek.".

A siófokiaktól nehéz szívvel távozó Honma elárulta azt is: Magyarországon kívüli klubok is csábították.

„Hat éve élek Magyarországon, és bár volt érdeklődés irántam Ciprusról, Azerbajdzsánból és Törökországból, mégis úgy gondoltam, csapatot igen, de országot nem kell váltanom."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik