Vasas: hazajött Amerikából, fél évre aláírt, mégsem marad

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.07. 07:08
Mint beszámoltunk róla, a Vasas fél évre kölcsönvette az Amerikában, az MLS-ben szereplő Sporting Kansas Citytől Sallói Dánielt, ám úgy tűnik, a fiatal támadó mégsem marad Angyalföldön.

Sallói már a Vasas edzéseit sem látogatja, a Nemzeti Sport információja szerint szombaton hagyta ott a klubot az édesapja társaságában. Az angyalföldiek Szombathelyen vettek részt a Király-kupán, a Vasas elhódította a serleget, de a torna elődöntője után Sallói István, a korábbi válogatott labdarúgó megköszönve az eddigi lehetőséget, távozott fiával együtt.

„Még nem dőlt el, mi lesz a fiammal, rengeteg a kérdőjel – mondta Sallói István a Nemzeti Sportnak. – Amerikában nem értik az egészet. Napokig, hetekig harcoltunk azért, hogy a Kansas Cityből elengedjék Danit, érveltünk, szinte könyörögtünk, hogy a pályafutása szempontjából fontos lenne az állandó játéklehetőség, méghozzá az NB I-ben. Büszkék voltunk rá, hogy a Vasas hívja gyereket, aki örömmel jött Angyalföldre.”

„De... Annál azért többre tartom, hogy a legutolsó csere legyen, a minimális bizonyítási lehetőséget se kapja meg. Ennél jóval többre számítottunk. Természetesen beszéltem Michael Oeninggel, aki korrekt módon azt mondta, tehetségesnek tartja Danit, de nem garantálhatja, hogy állandó játéklehetőséget kap.”

A Vasasnál természetesen tudomásul vették a döntését. A klub szerződtetett játékosa, így engedéllyel nem jár edzésre. A döntés most a Kansas City kezében van, vagy visszarendeli a játékost, vagy az a variáció is felvetődött, hogy a fiatal támadó esetleg Gyirmóton folytatja, mivel az első osztály újoncánál vezetőedzőként kinevezett Urbányi István együtt dolgozott vele az Államokban, így ismeri a képességeit.

A TELJES CIKKET A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN OLVASHATJA!

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők:
Manjrekar James
(kanadai, DVTK), Vaskó Tamás (Békéscsaba)
Kölcsönbe érkezők: Sallói Dániel
(Sporting Kansas City, kölcsönben Swope Park Rangers – Egyesült Államok), Vukasin Polekszics (montenegrói, Békéscsaba)
Kölcsönből visszatérők:
Czingráber Máté (Siófok), Gál Mátyás (Siófok, ?), Murka Benedek (Siófok), Tamás László (Siófok)
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek:
Bajner Bálint (Paks), Lencse László (Puskás Akadémia, legutóbb Újpest, kölcsönben), Székely György (Paks)
Távozók: Milos Adamovics (szerb, FK Radnik Szurdulica – Szerbia), Grúz Tamás (Budafok-Újbuda), Hermány Bence (Nyíregyháza, szabadon igazolhatóként), Christian Müller (német), Danijel Romic (horvát, érdeklődnek iránta: Hapoel Katamon Jerusalem – Izrael), Tamás László (Balmazújváros)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:
Korcsmár Zsolt (Lech Poznan – Lengyelország), Sallói Dániel (Gyirmót), Vida Máté (Videoton)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYIRMÓT FC GYŐRNÉL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Bohner Roland
(Mosonmagyaróvár)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Grumics Miroszlav (DVTK, szabadon igazolhatóként), Nagy Olivér (SZTK), Sallói Dániel (Sporting Kansas City – Amerika, kölcsönben a Vasasnál)
Távozók: Bohner Roland (Mosonmagyaróvár, kölcsön után végleg), Varga Róbert (szabadon igazolható)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik