Vasas: az MLS-ből jön az erősítés, fiatal támadó kölcsönben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.15. 19:21
Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Sporting Kansas City hivatalos honlapján jelentette be, hogy 2016 végéig kölcsönadta az NB I-ben szereplő Vasasnak Sallói Dánielt.

A korábban az Egyesült Államokban nevelkedő Sallói januárban szerződött a Sporting KC csapatához amely kölcsönadta a United Soccer League-ben szereplő Swope Park Rangersnek. A fiatal támadó 10 mérkőzésen 4 gólt és 3 gólpasszt jegyzett.

A Vasas hivatalos honlapján megerősítette az átigazolás tényét, Sallói Dániel 2016. december 31-ig lesz a piros-kékek futballistája.

„Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a Vasas csapatához. Igaz, egyelőre csak kölcsönszerződésről van szó, de az ügynököm és a klub továbbra is tárgyalásban lesznek és azon dolgoznak, hogy akár hosszabb távon is a Vasas kötelékébe kerüljek."

„Több klub is megkeresett Magyarországról, de úgy gondolom, a lehető legjobb döntés volt a Vasas. Egyrészt azért, mert a karrierem szempontjából fontos, hogy egy első osztályú csapatban minél többet szerepelhessek – sajnos Amerikában erre egyelőre nem nyílt lehetőség. Másrészt a Vasasban sok fiatal kap rendszeres játéklehetőséget, és mint ahogy láthattuk több alkalommal is, reális esély van akár a felnőtt-, akár az U21-es válogatottba bekerülni – gondolok többek között Vida Mátéra, Berecz Zsombira, vagy Hangya Szilveszterre" – nyilatkozta Sallói.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők:
Manjrekar James
(kanadai, DVTK), Vaskó Tamás (Békéscsaba)
Kölcsönbe érkezők:
Sallói Dániel (Sporting Kansas City, kölcsönben Swope Park Rangers – Egyesült Államok)
Kölcsönből visszatérők:
Czingráber Máté (Siófok, ?), Gál Mátyás (Siófok, ?), Murka Benedek (Siófok, ?), Tamás László (Siófok, ?)
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek:
Bajner Bálint (Paks), Vukasin Polekszics (montenegrói, Békéscsaba), Rudolf Gergely (szabadon igazolható, legutóbb Videoton FC), Székely György (Paks)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Hermány Bence
(lejár a szerződése), Korcsmár Zsolt (Lech Poznan – Lengyelország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik