Vasas: licenckérelmet adott be a klub a BLSZ I-re

Vágólapra másolva!
2018.05.04. 11:16
null
Az első csapat még nem kapta meg az NB I-es licencet, de BLSZ I-es licence már van a Vasasnak – ám Remiliéknek sem kell izgulniuk emiatt (Fotó: Meder István)
Az MLSZ Budapesti Igazgatóságának közlönyéből kiderült, hogy a Vasas FC licenckérelmet nyújtott be a BLSZ I. osztályára, s a szövetség el is fogadta azt.

 

Az elsőfokú licencadó bizottság húsz egyesület – közte a Vasas – kérelmét hagyta jóvá.

A Nemzeti Sport Online megkereste Vancsa Miklóst, az NB I-es labdarúgócsapat ügyvezetőjét, hogy mi áll a kérelem hátterében, valóban tervezik-e, hogy a BLSZ I-ben is indítsanak egy csapatot.

„A lépésnek szakmai és bürokratikus okai is vannak, de az még nem dőlt el, hogy élünk-e az indulás lehetőségével” – reagált Vancsa Miklós, aki egyúttal türelmet kért.

Elmondta, várhatóan jövő héten tudnak tájékoztatást adni ezzel kapcsolatban, illetve ezzel összefüggésben a Vasas utánpótlásának helyzetéről, jövőjéről is. Mint ismert ugyanis, a Vasas utánpótlásaként szolgáló Kubala Akadémiát nem a Vasas Futball Club Kft. működteti, amely az NB I-es labdarúgócsapat tulajdonosa.

A Vasas egyébként egyike azon NB I-es kluboknak, amely nem versenyeztet tartalékcsapatot. A jelenlegi élvonalbeli klubok közül az angyalföldiekhez hasonlóan a Ferencvárosnak, a Haladásnak, a Balmazújvárosnak és a Mezőkövesdnek sincs kettes számú együttese.

A Vasassal kapcsolatos, hogy április végén az MLSZ jelezte, első körben három NB I-es klub, köztük a Vasas (a Haladás és a DVTK mellett) nem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet, vagyis jelen állás szerint az élvonalra még nincs licence a Vasasnak, de a BLSZ I-re már van. Vancsa Miklós ugyanakkor kérdésünkre hangsúlyozta, hogy az NB I-es licenccel nem lesz probléma, mert eleget tettek a szövetség hiánypótlásra vonatkozó kérésének, így másodfokon az élvonalhoz szükséges licencet is meg fogják kapni.

BLSZ I-ES LICENCET KAPTAK:
1. ATLÉTIKAI SPORTEGYESÜLET RÓMAI-FÜRDŐ
2. 1908 SZENTLŐRINCI ATLÉTIKAI CLUB BUDAPEST
3. ÚBV LABDARÚGÓ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG
4. PESTSZENTIMREI SPORT KÖR
5. II. KERÜLET UTÁNPÓTLÁS FUTBALL CLUB
6. BUDAFOKI MTE LABDARÚGÓ Kft. II. (NB II Profi licenc)
7. CSEP-GÓL FC SPORTEGYESÜLET
8. Szent Pál Akadémia - HIT Sportegyesület
9. KELEN SPORT CLUB
10. ÚJPEST 1885 FUTBALL KFT. II. (NB I Profi licenc)
11. IKARUS BUDAPEST SPORT EGYESÜLET
12. FŐVÁROSI VÍZMŰVEK SPORTKÖR
13. TESTVÉRISÉG SPORTEGYESÜLET
14. MAGYAR TESTNEVELÉSI EGYETEM SPORTEGYESÜLETE
15. RÁKOSSZENTMIHÁLYI ATLÉTIKAI ÉS FOOTBALL CLUB
16. UNIONE FOOTBALL CLUB
17. 43. SZ. ÉPÍTŐK SPORTKÖRE
18. XII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT HEGYVIDÉK SE
19. VASAS FUTBALL CLUB KFT. II. (NB I Profi licenc)
20. BVSC-ZUGLÓ

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik