Vasas: 2017-re Angyalföldön is elkészülhet az új stadion

Vágólapra másolva!
2015.12.08. 18:18
A 2017–2018-as szezont már a Vasas is új stadionban kezdheti meg, állítja Markovits László klubelnök.

„A napokban megkötöttük a tervezési szerződést, tehát az Illovszky-stadion teljes felújításával kapcsolatos tervezési feladatok elindulnak – mondta Markovits a Sport Tv Mai helyzet műsorában. – A 2016–2017-es idényben építkeznénk. Ezt a szezont még a Fáy utcában fejezzük be, utána egy évet remélhetőleg mi is máshol játszunk. Úgy gondoljuk, hogy a felújított, új MTK-stadion lehet majd a Vasas otthona a következő szezonban, utána, a 2017–2018-as évadban már az új, felújított Illovszky-stadionban játszanánk. Ötezer fős, lelátókkal körbezárt stadiont tervezünk, hasonlót, mint az MTK-é."Markovits a Sport Tv Mai helyzet műsorában. – A 2016–2017-es idényben építkeznénk. Ezt a szezont még a Fáy utcában fejezzük be, utána egy évet remélhetőleg mi is máshol játszunk. Úgy gondoljuk, hogy a felújított, új MTK-stadion lehet majd a Vasas otthona a következő szezonban, utána, a 2017–2018-as évadban már az új, felújított Illovszky-stadionban játszanánk. Ötezer fős, lelátókkal körbezárt stadiont tervezünk, hasonlót, mint az MTK-é."

A Vasas a tervezés elősegítésére az úgynevezett Illovszky Teamet kérte fel, amelynek első tagja Illovszky Rita, a legendás legendás játékos és edző családtagja volt. A klub tiszteletbeli elnöke, Raduly József, a futball legjelentősebb támogatója, Jámbor János, illetve Genzwein Ferenc, a Vasas futballklubjának tiszteletbeli elnöke csatlakozott hozzá. Ötödikként a Vasas Szurkolói Klub elnöke, Kálmán Zoltán lett a projektcsapat tagja.

Őket követte Tóth József, a XIII. kerület polgármestere, Jákó János, a Vasas Sport Club elnökségének tagja, György Tamás, a Vasas Kubala Akadémia főtulajdonosa, Budai Gyula korábbi Vasas-labdarúgó, illetve Vitray Tamás riporterlegenda és a neves sportújságíró, Hegyi Iván.

A 11 tagú csapat mellett Szabó-Pap Gergely és Polgár-Veres Árpád elnökhelyettes, illetve a labdarúgócsapat ügyvezetője, Vancsa Miklós segíti Markovits László munkáját.

A klub november végén aláírta a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal az Illovszky-stadion rekonstrukciójával kapcsolatos támogatási szerződés első, 498 076 000 forintról szóló részletét. Ennek köszönhetően a korábban elkészült koncepcióterv alapján elindulhat az engedélyezési, illetve kiviteli tervek elkészítése. Ezt a folyamatot fogja segíteni az új tagokkal is bővült Illovszky Team.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik