S. T. J. 2019.10.21 22:40

Varga Kevin szégyelli magát; Liu Shaoang bizonyítási vágya

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

 

Nyilatkozott lapunknak Varga Kevin, a DVSC labdarúgója, akit a legutóbbi bajnoki fordulóban reklamálása miatt kiállított a játékvezető. A középpályás elismerte, hogy nagyot hibázott, és hozzátette, szégyelli magát a történtek miatt. A 23 éves futballista nem akarta megismételni, ami elhangzott, csak annyit jegyzett meg, hogy „túl hevesen” protestált Bogár Gergőnél. „Nem tudom, hány meccses eltiltás vár rám, remélem, kettővel megúszom” – mondta, s hozzátette, hogy korábban sohasem volt még kiállítva.

Riporterünk Kolozsváron járt, ahol ámulattal figyelik a helyi állatorvosok harmadosztályú csapatának futballját: a Sanatatea Cluj a Román Kupában sokadszorra hajtott végre országos bravúrt, ez alkalommal a legjobb tizenhat közé jutásért kiütötte Gheorghe Hagi csapatát, a Viitorult. Az 1986-ban helybeli lódoktorok, baromorvosok és állatgyógyászok által alapított gárda a bajnokságban hagyományosan megelégszik a tisztes helytállással, a kupában azonban két-három évente szinte menetrendszerűen vágtat előre a legjobbak közé.

Elindul az idény a rövid pályás gyorskorcsolyázók számára is. Az olimpiai bajnok Liu Shaoang a Nemzeti Sportnak elmondta, noha náluk már szinte minden a januári, debreceni Európa-bajnokság körül forog, személy szerint azért még elsősorban a világkupa-sorozat első négy állomására koncentrál, hiszen azok időben megelőzik a debreceni kontinensversenyt. Liu Shaoangnak februárban eltört a keze, s a sérülése miatt többet pihenhetett, emiatt ugyanakkor még inkább várja már a rajtot, s van benne jócskán bizonyítási vágy.

A Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága hat pont levonással büntette az Ózdi Kohászt, mert a Bozsik-program kötelező rendezvényén az U11-es és U13-as csapat egyaránt harmadik alkalommal nem állt ki. A klub elnöke, Gál László lapunknak elmondta: fellebbeznek. Szerinte helyi ellentétek okozzák a problémát, bosszúvágytól hajtott emberek bujtogatják a szülőket, hogy vigyék el gyerekeiket a Kohásztól. Kijutott a kritikából az önkormányzatnak is. Gál úgy véli, a városvezetőség bűne, hogy nem használható az ózdi stadion. Hajrá, foci! mellékletünkben elolvashatják a többiek véleményét is.

2019.11.12 22:20:25

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

Novellahőse, a kilenc ujjal védő Zsák Károly kapus összeomlásának színhelyén nézte velünk a Honvéd–DVTK-t.

2019.11.10 13:01:41

Labdarúgó NB I BERECZKY ATTILA (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Csak egy gólig jutott a borzalmasan gyengén védekező Loki a helyzeteivel remekül sáfárkodó FTC ellen.

2019.11.10 12:39:53

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR, DÖMÖTÖR CSABA (fotók)

Élete második legjobb döntésének tartja, hogy rábólintott a Mezőkövesd megkeresésére.