Változások Győrben: Pátkai jött, Ceolin ment

Vágólapra másolva!
2012.01.26. 15:04
null
Pátkai már télen elhagyja az MTK-t (Fotó: archív)
Címkék
A Győri ETO FC megegyezett az MTK-val Pátkai Máté átigazolásáról, a középpályás már tavaszi szezontól a zöld-fehéreknél futballozhat. Az ETO ugyanakkor megállapodást kötött a Honvéddal a brazil Nicolas Ceolin ügyében, aki nyárig kölcsönbe került Kispestre – tudta meg a Nemzeti Sport.

Nyár óta tartó, meglehetősen hosszúra nyúló tárgyalássorozat végén megállapodott a Győri ETO az NB II-es MTK-val Pátkai Máté szerződtetéséről. A középpályásért már fél éve is több ajánlatot tettek a zöld-fehérek, de akkor még nem sikerült megállapodni klubjával.

A 23 éves labdarúgó ezt követően nem hosszabbította meg az idén nyáron lejáró szerződését a fővárosiaknál, ami után kikerült az első csapat keretéből, ősszel egyetlen bajnokin sem léphetett pályára. Ezek után januárban is többször tárgyalt az ETO az MTK-val, és időközben Pátkaival nyártól érvényes előszerződést is kötöttek.

Mára azonban a két klub is egyezségre jutott, így a többszörös U-válogatott labdarúgó már a tavaszi szezonban is Győrben futballozhat, holnap csatlakozik új társaihoz.

„Tudjuk, hogy milyen állapotban van, hiszen túl van egy részletes felmérésen és terheléses vizsgálaton. Azt még nem tudom megmondani, hogy pályára lép-e szombaton a Honvéd elleni felkészülés mérkőzésen, de természetesen ő is velünk utazik Törökországba az edzőtáborba” – mondta az új szerzeménnyel kapcsolatban Csertői Aurél az eto.hu-nak.

A győriek hivatalos honlapjának Pátkai Máté is nyilatkozott.

„Nagyon örülök, hogy holnap már az ETO-val készülhetek a tavaszra, bízom benne, hogy a bajnoki rajtig játékba lendülök. Szeretnék újra a meccseken bizonyítani, hogy nem véletlenül esett rám a győriek választása. Az MTK-val már ünnepeltem bajnoki címet, remélem, ez Győrben is sikerülni fog. Biztosak lehetnek benne a szurkolók is, hogy én ezért mindent meg fogok tenni a pályán” – fogalmazott a középpályás.

A brazil Nicolas Ceolin ugyanakkor távozik Győrből. A támadó egy ideje már a Honvédnál edz, és ma megszületett a megállapodás, hogy a szélső fél évre kölcsönbe a kispestiekhez kerül.

Érkezését a honvedfc.hu is megerősítette. A fővárosi klub honlapja szerint a támadót a kölcsönbe Vietnamba igazoló szenegáli Dieng Abass pótlására szerződtették.

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYŐRI ETO-NÁL
Érkezett: Giorgi Ganugrava, Lasa Totadze (mindkettő grúz, Lombard – kölcsönből vissza), Pátkai Máté (MTK Budapest), Varga Roland (Brescia – Olaszország)
Távozik/szabadon igazolható: Ceolin (brazil, Bp. Honvéd – kölcsönbe), Arséne Copa (gaboni, ?), André Lamas (brazil, ?)
Akivel tárgyalnak:

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS BP. HONVÉDNÁL
Érkezett: Nicolas Ceolin (brazil, Győri ETO – kölcsönbe)
Távozik/szabadon igazolható: Dieng Abass (szenegáli, Song Lam Nghe An– Vietnam, kölcsönbe), Harmony Ikande (nigériai, Beitar Jeruzsálem – Izrael), Marek Kostolani (szlovák, ?), Radiszlav Szekulics (montenegrói, ?), Torghelle Sándor (Videoton), Lukás Zelenka (cseh, SK Prostejóv – Csehország)
Akivel tárgyalnak: Faggyas Milán (Mattersburg II – Ausztria), Deák Márton (Sopron), Emir Hadzic (bosnyák, klub nélküli), Trinicic (horvát)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik