Válogatott: Rossi Nikolics visszatéréséről egyeztethet

Vágólapra másolva!
2020.02.10. 10:37
null
Nikolics Fehérvár után a válogatottba is visszatér? (Fotó: Tumbász Hédi)
Nikolics Nemanja az M4 Sporton látható Góóól! 2 című műsor vendégeként arról beszélt, hogy nem szándékozik visszatérni a magyar válogatottba, de annyit azért hozzátett, nyitva hagyja a lehetőséget a szövetségi kapitánnyal való találkozásra ebben a kérdésben.

 

A 32 éves csatár hosszú mérlegelés után mondta le a nemzeti csapatban való szereplést két éve, s döntését nem változtatta meg az sem, hogy több ezer kilométer helyett már csak a Székesfehérvár–Telki távolság választja el a válogatottól.

„Ha lesz lehetőségem, Rossi kapitánnyal ezt át fogom beszélni” – nyitotta mégis résnyire az ajtót a válogatottba való visszatérése előtt. De nem győzte hangsúlyozni, elsősorban a Fehérvárra koncentrál, ezért igazolt haza.

A válogatottal kapcsolatban viszont beismerte, Bernd Storck idején elkövetett egy hibát. „Elfogadtam, hogy a szélsőjátékot erőltetem, hogy ott próbálok helytállni. Hiba volt a részemről, mert a klubcsapatomban sem játszottam ezt. Igazából Storck próbálta megtalálni a helyemet, ahol segíthetek a csapatnak. Rossival beszéltem egyből a kinevezésekor. Átrágtuk a dolgokat őszintén, elmondtam a véleményemet, megpróbált meggyőzni. Igazából nem tudhatjuk, mi lett volna, ha akkor igent mondok. Milyen taktikát választott volna. Most lehet látni, hogy az egycsatáros játékot erőlteti, lehet, így lett volna akkor is, ha ott vagyok a csapatban” – zárta le a témát azzal, hogyha visszavonja döntését, akkor sem biztos, hogy alapemberré válik.

Hogy karrierjét végül egykori együttesénél folytatja, abban fontos szerepet játszott, hogy ismét Joan Carrillóval dolgozhat, akivel akkor is tartotta a kapcsolatot, amikor nem az irányítása alatt játszott. A csapatválasztásait egyébként mindig is meghatározta, hogy milyen személyiségű edző keze alatt játszhat. A spanyol trénerrel 2015-ben bajnokságot nyerő csapathoz viszonyítva úgy érzi, a jelenlegi keretnek még idő kell, hogy annyira megértse Carrillo elvárásait, mint a négy évvel ezelőtti keret, amelyet maga a szakember is jobban ismert, mivel kinevezése előtt éveken át volt a szakmai stáb tagja. Viszont jelenleg futószalagon érkeznek a mérkőzések, így az eredményesség mindennél fontosabb, bár törekednek a látványos futballra.

A teljes beszélgetés, többek között a Crystal Palace állítólagos megkeresésével, ide kattintva érhető el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik