Vadócz és Gosztonyi jövője kérdéses, Csiki külföldre vágyik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.28. 17:50
null
Gosztonyi András a DVTK piros-fehér mezében a Haladáűs elleni tavaszi bajnokin (Fotó: Mirkó István)
A Nemzeti Sport Online megkereste a több magyar játékos ügyeit is intéző CMG menedzserirodát. Azon futballisták iránt érdeklődtünk, akikkel kapcsolatban kérdésesnek tűnik, hogy hol folytatják a pályafutásukat. Az eddig hét külföldi bajnokságban megforduló Vadócz Krisztián már csak néhány hétig áll szerződésben a svájci Grasshoppersszel, Gosztonyi András (DVTK) és Csiki Norbert (MTK) pedig jól érzi magát jelenlegi klubjában, de szívesen állnának légiósnak.

 

A negyvenszeres magyar válogatott középpályás, Vadócz Krisztián a télen féléves szerződést írt alá a svájci Szuperligában szereplő Grasshoppersszel. A korábban a francia Auxerre, a skót Motherwell, a holland NEC, a spanyol Osasuna, a dán Odense és az indiai Pune City csapatában is megforduló játékos szívesen maradna a zürichieknél, ám a jövője egyelőre kérdéses.

„A vezetőedző jelezte, a jövőben is számítana rá, ami nem csoda, hiszen Krisztián folyamatosan kezdőjátékosként szerepel. A helyzetet bonyolítja, hogy a Grasshoppersnél új sportigazgatót neveztek ki a napokban, így a kezdeti tárgyalások lelassultak. Tíz játékosnak is lejár a nyáron a szerződése, szinte teljesen új csapatot kell építeniük. Egyelőre várakozunk, Krisztián sorsáról a nyári pihenője alatt döntenek a klubnál. Vannak más külföldi érdeklődők is iránta, ám ő szívesen maradna itt" – nyilatkozta megkeresésünkre Kövesdi Viktor, a CMG menedzseriroda igazgatója.

A DVTK 24 éves csapatkapitányának, Gosztonyi Andrásnak a nyáron lejár a megállapodása, ám a diósgyőriek egyelőre nem kezdtek tárgyalásba a bajnokságban két gólt és hét gólpasszt jegyző támadóval.

„A klub vezetői korábban azt ígérték, hogy hamarosan ajánlatot tesznek, ám ez egyelőre nem történt meg. András jól érzi magát Diósgyőrben, így szívesen maradna, ám ha úgy alakul, hogy nem sikerül megegyezni, akkor külföldön képzeli el a jövőjét" – fogalmazott a futballistával kapcsolatban Kövesdi Viktor.

Az MTK támadójának, a szintén 24 éves Csiki Norbertnek hasonló a helyzete, mint Gosztonyinak, de annyi különbséggel, hogy a fővárosi klub már megtette ajánlatát a labdarúgónak.

„Csiki Norbertnek szintén lejár a szerződése klubjával, ám az MTK már tárgyalt velünk, hiszen szeretné őt megtartani. Egyelőre azonban nem jutottunk közös nevezőre. Ha nem születik megállapodás, Norbi itthoni klubban nem gondolkozik, csakis külföldiben. Korábban már volt konkrét ajánlata nyugat-európai bajnokságból, ám egy sérülés miatt ez meghiúsult. Vannak érdeklődések felé, szeretné kipróbálni magát más országban is" – beszélt a játékos helyzetéről a menedzser.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik