HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2010.06.15 21:18 Frissítve: 2014.09.17 01:20

Utánpótlás: a Bundesligában már bevált módszert vezetnek be Debrecenben

Veszteséges csapatból küzdötte fel magát a Bundesliga élmezőnyébe a VfB Stuttgart az elmúlt néhány évben úgy, hogy a nemzetközi kupaszereplés folyamatos biztosítása mellett sikerült az adósságállományát is ledolgoznia. A csapat számára az áttörést a jó minőségű, saját nevelésű játékosok arányának növelése jelentette. Ezt a módszert Magyarországon először a Debreceni Utánpótlás-akadémián tervezik bevezetni.

Az elmúlt években a Stuttgart szereplése a német bajnokságban látványos sikertörténet. Amíg az évtized elején a csapat a kiesés ellen küzdött, addig mára egyenrangú ellenfele a sztáralakulatoknak: a folyamatos fejlődés eredményeképpen 2007-ben Bundesligát is nyert. Ennek hátterében nem csupán sportszakmai teljesítmények vagy jókor meglépett igazolások és okos edzőválasztás rejtőzik. Az átalakulásban fontos kiemelni a VfB Stuttgart elnöki székébe 2003-ban kerülő Erwin Staudt szerepét is.

A Stuttgart irányításában ugyanis jelentős fordulatot hozott, amikor a labdarúgócsapat elnökévé választott Erwin Staudt kiemelt céljai között jelölte meg a professzionális menedzsment kialakítását. A németországi IBM vezetői székéből érkező Staudt két fontos döntést hozott: az egyik az üzleti életben sikeres vezetők bevonása a klub irányításába, a másik a hatékony vállalatirányítási módszerek átvétele. Az általa alkalmazott rendszer alkalmas a pénzügyi és a sportszakmai teljesítmények folyamatosan nyomon követésére, így lehetővé teszi a gyors és rugalmas beavatkozást.

Az IFUA Horváth & Partners felajánlja segítségét a Debreceni Utánpótlás-akadémiának a Bundesligában már bizonyított controlling módszerek bevezetésében. „Amikor bevezettük, ez a módszertan úttörő kezdeményezés volt a labdarúgás világában, még ha a vállalatok irányításában már ismerték is – mondja Radó István, az IFUA Horváth & Partners ügyvezető partnere. – Most, hogy már elismert és ezen a területen is bizonyított eszköztárról van szó, bátran ajánljuk fel a hazai utánpótlásképzés szolgálatára.”

2019.02.23 23:10:02

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.02.23 11:25:39

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY

Sokba került az MTK-nak Bognár elhibázott büntetője és Torghelle kapufán csattanó lövése.

2019.02.23 10:50:57

Labdarúgó NB I DOROS LÁSZLÓ

Az újonc együttes Mezőkövesden nyújtotta tovább a bajnoki veretlenségi szériáját.

2019.02.23 10:40:37

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Az első félidőben még nem született gól, de a másodikban annál több.

2019.02.23 11:02:39

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

A fehérváriak két hazai vereség után a sereghajtó ellen javítottak a Mol Aréna Sóstóban.