Újpestre a két kupa után válogatott erősítések is érkezhetnek

Vágólapra másolva!
2014.07.12. 08:07
null
Másfél hónapon belül a második kupát nyerték meg az újpestiek (Fotó: MTI/ Illyés Tibor)
A Magyar Kupa-győztes Újpest FC tegnap másfél hónapon belül a második trófeáját nyerte meg, miután a Szuperkupáért 0–0-s döntetlen után 11-esekkel legyőzte a bajnok Debrecent. A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a két kupa után hamarosan válogatott erősítések is érkezhetnek a Megyeri útra. A játékospolitikáról a klubhoz nyáron Diósgyőrből visszatérő régi-új sportigazgatóval, Kovács Zoltánnal beszélgettünk.

„Nincs még kész a keretünk. Több poszton is szükségünk van további erősítésre, négy-öt játékos is érkezhet még” – nyilatkozta az NSO kérdésére a Szuperkupa megnyerése után az Újpest sportigazgatója, Kovács Zoltán.

A sportvezető egyetértett Nebojsa Vignjevics vezetőedző meccs utáni megállapításával, mely szerint jobb, hogy a lila-fehérek nem indulnak még a nemzetközi kupában, mert arra nincs kész a csapatuk.

„Valóban időre van még szükségünk, és mivel nekünk nem a bajnoki cím a célunk, hanem a legjobb hatba kerülés, nem kell kapkodnunk a végleges keret kialakításával. Az átigazolási piac augusztus végi zárásáig pedig még lesz lehetőségünk igazolni. Hogy mikor indulhatunk a nemzetközi porondon? Az indulási jog átruházása után három évre szól az UEFA eltiltása, de ha lesz rá alkalmunk, akkor az ideihez hasonlóan legközelebb is meg fogunk próbálkozni a méltányossági kérelemmel, amelyet azonban idén válaszra sem méltatott az európai szövetség” – fogalmazott Kovács. Azt is megkérdeztük tőle, milyen játékospolitikát képviselnek, folytatódhat-e a tendencia, az elmúlt évekhez hasonló játékosvándorlás a Duchatelet-futballbirodalom különböző együtteseiből.

„Az biztos, hogy ezentúl csak olyan labdarúgó jöhet Újpestre, akit a lehető legalaposabban fel tudunk térképezni, meg tudunk győződni a képességeiről. Életemben nem mondtam még nemet annyi játékos esetleges szerződtetésére, mint amióta visszatértem Újpestre, olyan sok futballistát ajánlottak már a figyelmünkbe. Én tavasszal még a Diósgyőr megerősítésén dolgoztam, nyártól foglalkozom újra az Újpesttel, de úgy érzem, nem vagyunk elkésve, meg fogjuk tudni erősíteni a csapatot” – mondta határozottan a sportigazgató.

Természetesen konkrét kiszemeltekre is rákérdeztünk, de ezekre nem kívánt reagálni.

Úgy tudjuk, a már szerződtetett, ingyen igazolható Nagy Gábor után másik két Haladás-játékost is kinéztek a lilák. A válogatott védőnek, Guzmics Richárdnak lejárt a szerződése Szombathelyen, és elsősorban külföldi folytatásban gondolkodik, de ha az augusztusi transzferhajráig nem tud váltani, akkor reális esély mutatkozhat az újpesti folytatásra. Az U-válogatott Németh Márió esete annyival komplikáltabb, hogy őt élő megállapodás köti Szombathelyre, ráadásul a Haladásnál a jövő héten kezdődő U19-es Eb végéig nem is hajlandóak tárgyalni a középpályásról, hiszen abban reménykednek, hogy a kontinenstornán jó teljesítményt nyújt, amivel feltornászhatja az árát. Németh lehetséges érkezéséről már korábban is beszámoltunk. Azért nem meglepő, hogy a játékos szóba került Újpesten, mert Kovács Zoltán az előző szezonban már Diósgyőrbe is megpróbálta elcsábítani, akkor nem járt sikerrel.

Ugyancsak szerepel az újpesti kívánságlistán az elefántcsontparti csatár, a 24 éves Georges Griffiths, aki az előző idényben az osztrák Ried kölcsönjátékosaként még Pápán futballozott, és 25 bajnokin nyolc gólt szerzett. Ő szintén szóba került már a DVTK-nál is, méghozzá nem olyan régen, a nyári átigazolási időszakban.

Ugyanakkor a lilákkal korábban hírbe hozott belga Tortol Lumanza Lembi, a paksi Simon Attila és a fehérvári Gyurcsó Ádám nem fog érkezni. Utóbbi neve már többször szóba került Újpesten, ám a Videoton ragaszkodik a magyar futballistáihoz, senkit nem ad el közülük. Az Újpesttel kapcsolatos hír, hogy Bavon Tshiubuabua később ért vissza a nyári szabadságáról,emiatt a többiektől külön kell edzenie, jövője egyelőre kérdéses.

MAGYAR SZUPERKUPA
DVSC-Teva–Újpest 0–0 – 11-esekkel 4–5
Puskás Ferenc Stadion, 2000
néző. Vezette: Kassai Viktor
DVSC-Teva: Novakovics – Lázár P. (Sidibe, 75.), Máté, Mészáros N., Vadnai – Mihelic (Jovanovic, a szünetben), Varga J., Bouadla, Bódi – Kulcsár T. (Seydi, 30.), Tisza. Vezetőedző: Kondás Elemér
Újpest
: Balajcza – Vadász, Heris, Litauszki, Forró – Balogh B., Vasziljevics, Nagy G. – Simon K., Sztaniszavljevics (Nagy J. 85.), Suljic (Mboma 61). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Forró Gyula (KTE), Holdampf Gergő (ZTE), Nebojsa Koszovics (montenegrói, Standard Liege – Belgium, kölcsönbe), Aristote Mboma (kongói-finn, FC Honka – Finnország), Nagy Gábor (Haladás), Jérémy Serwy (belga, Borussia Dortmund II), Vadász Viktor (DVTK)
Távozott/távozhat: Jarmo Ahjupera (észt, Nömme Kalju – Észtország), José María Antón (spanyol, ?), Henri Eninful (togói, KTE – kölcsön után végleg), Juanan (spanyol, ?), Nebojsa Koszovics (montenegrói, Standard Liege – Belgium, kölcsönből vissza), Lázár Bence (Nyíregyháza Spartacus – kölcsönbe), Simon Ligot (belga, Standard Liege – Belgium, kölcsönből vissza), Jean-Marc Makusu Mundele (kongói, Zulte-Waregem – Belgium?) Bojan Mihajlovics (szerb, ?), Pierre-Yves Ngawa (belga, Standard Liege – Belgium, kölcsönből vissza, majd onnan Lierse – Belgium), Nikolas Proesmans (belga,?), Lansana Sagna (szenegáli, ?), Hisham Abdallah Said (kenyai, ?), El Hadji Badiane Sidibe (szenegáli, ?), Zamostny Balázs (Haladás – kölcsönbe)
Kiszemeltek: Georges Griffiths (elefántcsontparti, SV Ried – Ausztria, legutóbb Lombard Pápa), Guzmics Richárd (Haladás), Németh Márió (Haladás)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik