Újpesti siker az osztrák élvonal hetedikje ellen

Vágólapra másolva!
2011.07.06. 22:01
null
Takács Zoltán bombagóllal járult hozzá az Újpest győzelméhez (Fotó: Korponai Tamás)
Címkék
Szerdán hat NB I-es labdarúgócsapat is pályára lépett felkészülési mérkőzésen. Az Újpest és a Siófok nyerni tudott, a Vasas döntetlent játszott, míg az ETO, a Pápa és a ZTE kikapott.

ÚJPEST–WIENER NEUSTADT (osztrák) 2–0

A lila-fehérek a 22. percben Takács Zoltán góljával szereztek vezetést az osztrák élvonal legutóbbi hetedik helyezettje ellen. A védő szabadrúgásból bombázott a kapuba. A szünet után pályára lépett Lázár Bence is, aki sérülés miatt majdnem két hetet kényszerült kihagyni. A kezdődő gerincsérvvel bajlódó támadó adta a gólpasszt a 82. percben Bognár Istvánnak, aki a második újpesti találatot jegyezte.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ÚJPEST–WIENER NEUSTADT 2–0 (1–0)
Bad Vöslau, 600 néző
Újpest: Balajcza – Fehér Cs. (Üveges, 60.), Dvorschák (Wilson, 75.), Takács, Pollák (Nagy P., 75.) – Tajthy (Egerszegi, 46.), Markovics (Mezlik, 46.) – Simon K. (Magos, 75.), Balogh B. (Rajczi, 60.), Popovics (Bognár I., 68.) – Kabát (Lázár B., 46.)
Wiener Neustadt: Siebenhandl – Pollhammer, Kral, Ramsebner, Schicker – Reiter, Madl – Lindner, Wolf, Simkovic – Prskalo. Csereként beállt: Razenböck (kapus), Klapf, Troyansky, M. Stanislaw, Maak, Tvrdy, Evseev, Salkic
Gólszerző: Takács (22.), Bognár (82.)

 

GYŐRI ETO FC–SLOVAN BRATISLAVA (szlovák) 0–3

Hazai pályán szenvedett 3–0-s vereséget a Győri ETO a szlovák bajnok Slovan Bratislava ellen. Filip Sebo két találata mellett Simon András vétett öngólt.

A klub honlapja szerint közel 800 fős közönség előtt játszották le a találkozót, az ETO az elején kétszer is tizenegyest reklamált: előbb egy pozsonyi kezezésnél, majd Koltai Tamás esésénél. Hofbauer játékvezető egyik esetben sem fújt, a folytatásban enyhe mezőnyfölényt harcolt ki a Slovan. Jarmo Ahjupera lesgólját követően a 32. perc után Filip Sebo három perc alatt duplázott.

A második félidőre Csertői Aurél lecserélte szinte teljes csapatát, amely bátran játszott, elsősorban a távoli lövéseknél kaptak tapsot a játékosok. A 84. percben egy élesen belőtt szabadrúgásba Simon András csúsztatott bele, pechjére ezzel Molnár Péter kapust is becsapta, a labda védhetetlenül vágódott a kapuba. A BL-selejtezőre készülő Slovan megérdemelten nyert.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

GYŐRI ETO FC–SLOVAN BRATISLAVA (szlovák) 0–3 (0–2)

Győr, 800 néző. V: Hofbauer P.
GYŐR: Sztevanovics (Molnár P.) – Takács Á. (Babics), Djordjevics, Fehér Z. (Zámbó), Völgyi (Szabó O.) – Pilibaitis (Windecker), Jí-Paraná (Tokody) – Koltai (Simon A.), Trajkovics (Kiss M.), Dudás (Dinjar) – Ahjupera (Alekszidze)
BRATISLAVA: Putnocky – Bagayoko, Dobrotka, Hod (Kolcar), Stepanovsky – Grendel, Guéde (Ivana), Halenák (Szarka), Kladrubsky, Zofcár (Milinkovic) – Sebo
G: Sebo (2), Simon A. (öngól)

 

LOMBARD PÁPA TFC–TARGU MURES (romániai) 0–2

A Pápa hétfő este Telkiben 3–1-re kikapott a Gaz Metantól, most pedig egy másik romániai csapattól, a Targu Murestől szenvedett kétgólos vereséget. Az ausztriai Sieghartskirchenben megrendezett mérkőzésen a 37. percben szereztek vezetést a marosvásárhelyiek, akik a hajrában tizenegyesből állították be a 2–0-s végeredményt.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
LOMBARD PÁPA TFC–TARGU MURES (romániai) 0–2 (0–1)
PÁPA: Szűcs L. – Nagy S., Dlusztus, Totadze, Présinger (Németh M.) – Varga G. (Takács P.), Farkas A. (Tóth G.), Ganugrava (Quintero) – Lovrencsics, Ferenczi (Zulevs), Marics (Germán T.). Vezetőedző: Véber György

 

AMKAR PERM (orosz)–ZTE FC 1–0

A 85. percig tartotta magát a Zalaegerszeg a Premjer-liga 10. helyén álló Amkar Perm ellen az ausztriai Lindabrunnban, ám akkor az oroszok megszerezték a találkozó egyetlen gólját. A kék-fehérek szombaton a horvát Slaven Belupo ellen folytatják a felkészülést a jövő hét végén rajtoló bajnoki idényre.

A ZTE honlapjának beszámolója szerint a csapat eddigi ellenfelei közül az Amkar Perm volt a legerősebb. A dinamikus, sokat futó ellenfél az első félidőben irányította a játékot, a szünetben történt sorcsere után pedig a kapufát is eltalálta. A 30 fokos hőségben az Amkar a 85. percben Andrej Szekretov révén vezetést szerzett. A hajrában Balázs Zsolt közel járt az egyenlítéshez, ám a gólvonalról felszabadítottak a védők.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
AMKAR PERM (orosz)–ZTE FC 1–0 (0–0)
Lindabrunn
ZTE: Jahic (Vlaszák) – Kocsárdi (Kovács Gergő), Bulatovic, Serif, Turcsik – Szalai, Kamber (Hervás) – Gaál, Balázs (Csordás), Kovács Gábor (Rajcomar) – Turkovs (Horváth A.)
G: Szekretov (85.)

 

MFK RUZOMBEROK (szlovák)–Vasas 1–1

Az angyalföldiek a szlovák élvonalban legutóbb a hetedik helyen végző MFK Ruzomberokkal mérték össze erejüket. A döntetlenre végződő összecsapáson a Vasas gólját a friss szerzemény, Honma Kazuo szerezte egy kontratámadás végén, a hazaiak a 80. percben egy szöglet utáni fejessel egyenlítettek.

Kulcsár Dávid számára fájdalmas emlék lesz ez a találkozó, mivel a hírek szerint eltört az orrcsontja. Rajta kívül Horváth András bokája is megsérült, még a bemelegítésnél, így a kapuban csak Halasi Pétert tudta kipróbálni Komjáti András.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MFK Ruzomberok (szlovák)–Vasas 1–1 (0–1)

Vasas: Halasi – Polényi, Gáspár (Forgács, 46.), Mileusnic (Radvány, 70.), Katona – Kulcsár (Arsic, 25.), Kovács G., Bakos (Ferkó Cs., 70.), Ponczók – Honma, Simic (Beliczky, 60.)

A Vasas gólját Honma szerezte.

 

SIÓFOK–GLORIA BISTRITA (román) 3–2

Négy nap alatt a harmadik felkészülési mérkőzését játszotta hazánkban a Gloria Bistrita, amely szerda este 3–2-es vereséget szenvedett a Siófok otthonában.

A román csapat vasárnap 2–0-ra kikapott a Videotontól, kedden pedig 1–1-es döntetlent játszott a Kecskeméttel.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Siófok–Gloria Bistrita (román) 3–2 (1–1)

SIÓFOK: Milinte – Tusori, Lengyel D. (Nyári), Fehér Zs. (Kiss Zs.), Katanec (Köntös) – Nagy I G., Horváth A. (Pécseli), Kecskés T., Melczer (Horváth B.) – Huszák, Vasilics (Sowunmi T.)

A Siófok góljait Lengyel Dániel, Nagy I Gábor és Sowunmi Thomas szerezte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik