Újpesten szakadt meg az FTC nyeretlensége

Vágólapra másolva!
2010.03.31. 20:03
null
Az Újpest a Fraditól is kikapott (Fotó: Török Attila)
Címkék
Egygólos győzelmet aratott a Ferencváros az Újpest otthonában a labdarúgó Ligakupa középdöntőjében, a B-csoport ötödik fordulójában. A mérkőzést eldöntő találatot a csereként beálló, majd később sérülés miatt lecserélt Tóth Bence szerezte.

Először csapott össze egymással az Újpest és a Ferencváros a Ligakupában, de a körítés korántsem volt olyan, mint amelyet ezeken a rangadókon megszokhattunk: körülbelül 400 néző tekintette meg a helyszínen az összecsapást.

Mind William McStay, mind Craig Short több olyan játékosnak is bizalmat szavazott, aki a bajnoki meccseken kevesebb lehetőséget kapott. Kezdő volt például Lipcsei Péter, aki a 637. mérkőzését játszotta a Ferencvárosban.

Már a 45. másodpercben kapura lőtt az Újpest, és az egész első félidőben a hazaiak voltak fölényben. A Ferencvárosnál csak egy Rafa Wolfe-fejes okozott veszélyt, az Újpest viszont egy hatalmas ziccert is elrontott: Barczi Dávid – kihasználva, hogy Sam Stockley beragadt – egyedül vitte Justin Haberre a labdát, ki is cselezte őt, de gurítása a kapufáról az alapvonalon túlra pattant…

A máltai kapus egyébként később védett egy hatalmasat, amikor Mark Millar szabadrúgását Pollák Zoltán fejelte kapura. Hiába volt az újpesti fölény, 0–0-s döntetlennel vonultak szünetre a csapatok.

Short a második játékrészre beküldte Tóth Bencét, és ez a cseréje meg is hozta az eredményt. A fiatal játékos az 55. percben ugyanis gyönyörű lövéssel szerzett vezetést, a balösszekötő helyéről érkező lövés kifelé kanyarodva vágódott a bal sarokba (0–1).

TÓTH BENCE GÓLJA 0:58-NÁL
 
 
(A Sport Tv felvétele)

Az Újpestet megfogta a gól, a szünet után visszafogottabb lila-fehérek nem találták a játék ritmusát, Habernek sem kellett sokáig közbeavatkoznia. A Ferencváros végül megtartotta egygólos előnyét, és megszerezte első győzelmét a középdöntőben.

 MESTERMÉRLEG

William McStay: – „Az első félidőben kifejezetten jól játszottunk, de nehéz végig tartani az iramot. Úgy érzem, hogy domináltunk a meccsen, de a Fradi az első lövéséből betalált..."

Craig Short: – „Nem voltam egyáltalán elégedett az első játékrésszel, a folytatással viszont már igen. Bence csodálatos gólt lőtt, az egyik legfiatalabb és legtehetségesebb játékosunk."

 

LIGAKUPA
KÖZÉPDÖNTŐ, B-CSOPORT, 5. FORDULÓ
Újpest–Ferencváros 0–1 (Tóth B. 55.)
AZ ÁLLÁS 
1. Paksi FC  5 2 3 7–5  9
2. Haladás  5 1 2 2 7–7  5
3. Ferencváros  4 1 2 1 4–6  5
4. Újpest FC  4 1 1 2 4–4  4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik