Újpest: Vignjevics minőségi magyar játékosokat igazolna

Vágólapra másolva!
2014.06.17. 12:54
A jelek szerint jelentős vérátömlesztésen esik át az Újpest, ami a szurkolók számára egyfelől jó hír, hiszen sok használhatatlan légióstól vált meg a klub, másfelől veszélyt is hordoz magában, mert Nebojsa Vignjevicsnek így (ismét) teljesen új csapatot kell építenie.

„Ez csak az első lépés volt... – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a hétfői első edzést követően Nebojsa Vignjevics. – Sok játékostól megváltunk, de ezzel nincsen vége, más részleteken is szeretnénk változtatni. Az elmúlt fél évet arra használtuk fel, hogy miközben a Magyar Kupa megnyerése vált a fő céllá, megnézzük, kit használhatunk a jövőben, kivel indulhatunk meg Európa irányába. A most elküldötteket ennek tükrében választottuk ki."Nebojsa Vignjevics. – Sok játékostól megváltunk, de ezzel nincsen vége, más részleteken is szeretnénk változtatni. Az elmúlt fél évet arra használtuk fel, hogy miközben a Magyar Kupa megnyerése vált a fő céllá, megnézzük, kit használhatunk a jövőben, kivel indulhatunk meg Európa irányába. A most elküldötteket ennek tükrében választottuk ki."

A szerb vezetőedző elmondta azt is, az érkezők száma nem biztos, hogy megegyezik a távozókéval. Sőt...

„Nem a mennyiségre, a minőségre megyünk – folytatta a tréner. – Nem akarunk többet hibázni, csakis olyan játékosok jöhetnek, akik alkalmasak nagyobb feladatok végrehajtására. Túl sok időnk nincs a válogatásra, hiszen a felkészülés elkezdődött, nem lenne szerencsés, ha a fél csapat az utolsó héten esne be Újpestre. Jó játékosokat akarunk, és az sem titok, többségében magyarokat. Egy ideje már itt vagyok Magyarországon, megismertem a mezőnyt, pontosan tudom, kire van szükségem... Öt-hat magyar labdarúgó érkezhet, de a lista ennél is hosszabb. Meglátjuk, kit tudunk megszerezni, kire lesz pénzünk. Hétfőn új fejezetet nyitottunk a klub életében."

A játékoskeret kicserélődni látszik, ám hogy a körítésre se legyen panasz, az idei felkészülés sem múlhat el belga edzőtábor nélkül. Ahogy az elmúlt két esztendőben, most is Sint-Truidenbe utaznak a lilák, ahol a városi stadion szomszédságában található Hotel Stayen vendégei lesznek. A kint töltött napok alatt nemcsak edzések, de gyakorlómérkőzések is várnak a keret tagjaira; először július 2-án a belga élvonalban szereplő KV Mechelen, majd július 5-én a Philips Stayen-kupa keretein belül a spanyol Alcorcón és a német Carl Zeiss Jena ellen lépnek pályára. Nem is árt a minél több meccs – a jelek szerint Nebojsa Vignjevicsnek új játékosokból kell ütőképes csapatot összegyúrni...

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Távozott/távozhat: Jarmo Ahjupera (észt, ?), José María Antón (spanyol, ?), Juanan (spanyol, ?), Nebojsa Koszovics (montenegrói, Standard Liege – Belgium, kölcsönből vissza), Lázár Bence (?), Simon Ligot (belga, Standard Liege – Belgium, kölcsönből vissza), Jean-Marc Makusu Mundele (kongói, ?,) Bojan Mihajlovics (szerb, ?), Pierre-Yves Ngawa (belga, Standard Liege – Belgium, kölcsönből vissza), Nikolas Proesmans (belga,?), Lansana Sagna (szenegáli, ?), Hisham Abdallah Said (kenyai, ?), El Hadji Badiane Sidibe (szenegáli, ?), Zamostny Balázs (?)
Kiszemeltek: Balázs Benjámin (Kaposvári Rákóczi), Lencse László (Puskás Akadémia), Tortol Lumanza Lembi (belga, Standard Liege), Simon Attila (MVM-Paks), Jérémy Serwy (belga, Borussia Dortmund II), Laércio Cordeiro de Morais (brazil, ?)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik