Újpest: utánpótlás-válogatott játékost igazoltak a lilák

Vágólapra másolva!
2014.07.10. 19:23
Holdampf Gergő, az U20-as válogatott középpályás csütörtökön aláírta szerződését az Újpest FC-vel – adta hírül az újpestiek hivatalos honlapja.

A huszadik születésnapját július 31-én ünneplő Holdampf Gergő csütörtökön már új csapattársaival edzett, szerződése a 2015–2016-os szezon végéig érvényes.

Holdampf utánpótlás-játékosként szülővárosában, Sopronban és Zalaegerszegen játszott, majd tehetségére Újpesten is felfigyeltek, és 2012 nyarán a Megyeri útra igazolt – írja az ujpestfc.hu. 2012 decemberében a DVTK elleni Ligakupa-mérkőzésen az Újpest első csapatában is bemutatkozott, ezt követően a német Chemnitz játékosa lett, az előző szezont pedig a ZTE első csapatánál töltötte, ahol 17 mérkőzésen egy gólt szerzett az NB II-ben.

„Két éve kerültem először a Megyeri útra, akkor Barnás József hívott egy Zalaegerszeg–Újpest meccs után, és meg kell mondjam, egy percig sem gondolkodtam azon, hogy jöjjek-e – idézi a honlap Holdampf Gergőt. – Füle Antal és Mundi Viktor volt az edzőm, és a Ligakupában is bemutatkoztam, majd Németországba igazoltam, ahol bár nem töltöttem el sok időt, rengeteg tapasztalattal lettem gazdagabb. Most, hogy másfél év után ismét felvetődött, hogy visszatérek a Megyeri útra, már annyit sem gondolkodtam, mint korábban, hatalmas lehetőség ez nekem, hogy Újpesten az első csapatban bizonyíthatok.”

A 19 éves középső középpályás védekező és támadó szerepkörben is otthon érzi magát.

„Az utánpótláscsapatokban támadó középpályásként szerepeltem, de Zalaegerszegen és az U-válogatottnál védekezőbb szerepet kaptam. Mindegy, melyik poszton számít rám a szakmai stáb, mindkét szerepkörben jól érzem magam. Természetesen az az első célom, hogy beverekedjem magam a csapatba, hosszú távon pedig meghatározó játékos szeretnék lenni Újpesten. Persze még rengeteget kell tanulnom, az első osztály komolyabb szintet képvisel, mint az NB II, de szeretném bizonyítani, hogy érdemes volt szerződtetni, és azon leszek, hogy továbbra is számítsanak rám az U20-as válogatottnál is.”

Kovács Zoltán sportigazgató szerint Gergő személyében karakteres játékos érkezett Újpestre.

„Örülök, hogy egy tehetséges, magyar utánpótlás-válogatott játékossal erősödött a keret. Beszéltem Gergő korábbi edzőivel, valamint Pintér Attilával is, a szövetségi kapitány is nagyon jó véleménnyel volt róla – ő az U20-as összetartásokon dolgozott együtt új igazolásunkkal. Nebojsa Vignjevics is üdvözli az érkezését, ő is sok pozitívumot hallott Gergőről. Én is láttam már őt játszani, és a hallott pluszinformációk csak megerősítették azt, hogy nemcsak jó játékossal, hanem egy jó karakterrel is gazdagodtunk.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Forró Gyula (KTE), Holdampf Gergő (ZTE), Nebojsa Koszovics (montenegrói, Standard Liege – Belgium, kölcsönbe), Aristote Mboma (kongói-finn, FC Honka – Finnország), Nagy Gábor (Haladás), Jérémy Serwy (belga, Borussia Dortmund II), Vadász Viktor (DVTK)
Távozott/távozhat: Jarmo Ahjupera (észt, Nömme Kalju – Észtország), José María Antón (spanyol, ?), Henri Eninful (togói, KTE – kölcsön után végleg), Juanan (spanyol, ?), Nebojsa Koszovics (montenegrói, Standard Liege – Belgium, kölcsönből vissza), Lázár Bence (Nyíregyháza Spartacus – kölcsönbe), Simon Ligot (belga, Standard Liege – Belgium, kölcsönből vissza), Jean-Marc Makusu Mundele (kongói, Zulte-Waregem – Belgium?), Bojan Mihajlovics (szerb, ?), Pierre-Yves Ngawa (belga, Standard Liege – Belgium, kölcsönből vissza, majd onnan Lierse – Belgium), Nikolas Proesmans (belga,?), Lansana Sagna (szenegáli, ?), Hisham Abdallah Said (kenyai, ?), El Hadji Badiane Sidibe (szenegáli, ?), Zamostny Balázs (Haladás – kölcsönbe)
Kiszemeltek: Gyurcsó Ádám (Videoton), Tortol Lumanza Lembi (belga, Standard Liege), Németh Márió (Haladás), Simon Attila (Paks)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik