Újpest: újabb játékos a Duchatelet-futballbirodalomból

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.19. 11:16
Tegnap az Újpest FC hivatalos honlapja alapján már beszámoltunk róla, hogy a kolumbiai Darwin Andrade a Sint-Truidentől kölcsönbe a lilákhoz igazolt. Igen ám, de eddig a kolumbiai La Equidad játékosa volt, és egyelőre még az is kérdéses, kiadja-e a nemzetközi szövetség (FIFA) a játékengedélyét.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a hírek szerint Darwin Andradét nem engedte el Újpestre a kolumbiai La Equidad, amelynek a helyi sajtó szerint még szerződése van a játékossal. A magyar klubtól a hét elején még azt a tájékoztatást kaptuk, hogy tudomásuk szerint a védő szabadon igazolható, és tovább tesztelik.

Ezek után jelentették be tegnap, hogy megszületett vele az egyezség, kölcsönbe érkezik a belga Sint-Truidentől.

Hogy miért az ugyancsak a Duchatelet-futballbirodalmhoz tartozó (az újpesti tulajdonos, Rodercik Duchatelet édesapja, Roland Duchatelet révén) belga másodosztályú csapattól? Azért, mert bár az Újpest tesztelte, végül a Sint-Truiden szerződtette, majd azon melegében kölcsön is adta a magyar csapatnak.

De, hogy a képlet ne legyen ennyire „egyszerű": ha a kolumbiai sajtóhírek beigazolódnak és a 23 éves Andrade még szerződés köti a La Equidadhoz, akkor a FIFA ki sem adhatja a játékengedélyét az Újpestnek.

A lilák már megkérték a papírokat, és bíznak benne, hogy a bajnoki rajtig azok szerencsésen meg is érkeznek...

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Darwin Andrade (kolumbiai, Sint-Truiden – Belgium, kölcsönbe, legutóbb La Equidad – Kolumbia), Nebojsa Koszovics (montenegrói, Standard Liege – Belgium), Nagy János (Szigetszentmiklósi TK – kölcsönből vissza), Lansana Sagna (szenegáli, Racing Club de Dakar – Szenegál), El Hadji Sidibe (szenegáli, Racing Club de Dakar – Szenegál), Zamostny Balázs (Vasas, kölcsönből vissza)
Távozott/távozhat: Grégory Christ (francia, Royal White Star Bruxelles – Belgium), Egerszegi Tamás (gyirmóti kölcsön után Diósgyőri VTK), Erős Ronald (Ceglédi VSE), Horváth Richárd (Lombard Pápa, próbajáték), Loic Nego (francia, Charlton Athletic – Anglia), Szélesi Zoltán (Vasas ?), Vermes Krisztián (szabadon igazolható, Mezőkövesd ?)
Kiszemeltek: Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Jonathan Heris (belga, AFC Tubize – Belgium)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik