nemzetisport.hu 2019.06.17 16:13 Frissítve: 2019.06.18 14:12

Újpest: Traoré már úgy nyilatkozott, mint aki biztosan távozik

Miután a Galatasaray anyagi okokból Kosztasz Mitroglut választotta helyette, a biztos játéklehetőség reményében fogadta el az Újpest FC ajánlatát Lacina Traoré – erről az elefántcsontparti futballista maga mesélt az egyik francia lapnak. A 28 éves csatár elárulta, ha rajta múlik, melyik klubban folytatná a legszívesebben.

Elképzelhető, hogy Lacina Traoré távozik Újpestről (Fotó: Meder István)

 

„Játékidőre volt szükségem, ezért mentem Újpestre, mert az elmúlt egy-másfél évben nem igazán kaptam lehetőséget. Magyarországon kisebb nyomás nehezedik a játékosokra. Ez a hat hónap jó volt számomra, hogy újra megtaláljam a ritmust” – idézi Lacina Traorét a Foot Mercato, amely az elefántcsontparti támadó állítását alátámasztandó kiemeli, kilenc mérkőzésen három gólt is szerzett (igaz, azt már nem teszik hozzá, hogy mind a hármat büntetőből).

Csalódást jelentett számomra, hogy el kellett hagynom Franciaországot. Mégis jó döntésnek érzem, hogy Újpestre igazoltam. Adni akarok magamnak még egy esélyt, hogy visszatérjek Franciaországba. Éjjel-nappal ezért dolgozom. Szeretném bepótolni az elvesztegetett időt, nem adom fel, várom, hogy megtaláljon egy jó lehetőség” – fogalmazott Traoré, aki elárulta, önmagának is csalódást okozott a monacói korszakával. Azt, hogy később az Evertonnál, a Sporting Gijónnál és az Amiens-nál sem vált be, sokáig fel nem fedezett sérüléssel, illetve utóbbi klubjánál az edző tiszteletlen viselkedésével magyarázta.

„Télen hívtak a Galatasaraytól, de végül Mitroglut választották, mert a Marseille vállalta, állja a fizetése jelentős részét. Ekkor döntöttem úgy, elfogadom az Újpest ajánlatát a játékidő reményében. Most viszont készen állok. A Monaco és a Lens jelentette számomra a két álomcsapatot. Előbbiben már játszottam, utóbbi pedig rendkívül népszerű a hazámban. Sok nagyszerű afrikai futballista játszott már ott, innen a népszerűsége. Gyerekként sokat láttam, ismerem a történetét, a kedvükért akár a francia másodosztályba is szívesen szerződnék” – tette hozzá a támadó.

Hogy mit hoz Traoré számára a jövő, jó kérdés. Bár a tavasz elején még dicsérte, a szezon végére már komoly kritikákat fogalmazott meg vele szemben a lila-fehérek vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics. Az Újpest ráadásul nem hozta nyilvánosságra a szerződése hosszát, amikor bejelentette a megszerzését. A német piaci portál, a Transfermarkt sem tud róla adatot. Ha valamiből, hát Roderick Duchatelet klubtulajdonos szavaiból következtethetünk arra, az elefántcsontparti játékos szerződése még nem futott ki a 20-szoros bajnoknál.

A Megyeri útiak éppen hétfőn jelentettek be négy távozót, Traoré neve köztük nem szerepelt.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Karol Mészáros
(szlovákiai, Haladás)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők: Tischler Patrik (?, Bp. Honvéd)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Koszta Márk (Mezőkövesd)
Távozók: Alassane Diallo (mali, szabadon igazolható), Mijusko Bojovics (montenegrói, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Giorgi Beridze (grúz, KAA Gent – Belgium), Lukács Dániel (Bp. Honvéd)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Filip Pajovics (szerb, érdeklődik iránta: Lech Poznan – Lengyelország), Lacina Traoré (elefántcsontparti, Franciaország?)

2020.05.27 22:21:47

Labdarúgó NB I L. P. I.

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

2020.05.27 18:07:22

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Semmit sem ér, ha nem nyered meg.

2020.05.27 19:32:44

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Újabb hétmérföldes lépést tett a Fradi a bajnoki cím felé; egyre nagyobb bajban az odahaza kikapó Újpest.

2020.05.26 14:32:29

Labdarúgó NB I P. K.

Az Újpest több mint egy év után nyerhetne újra tétmérkőzést a Szusza Ferenc Stadionban.

2020.05.27 09:51:53

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

„A Ferencváros vezetői éppen ilyen támadót kerestek, nekem pedig tényleg ez a specialitásom.”