Újpest: tovább fogyatkozva is felnőni a feladathoz

Vágólapra másolva!
2011.07.23. 14:52
null
Takács Zoltán (balra) is kidőlt az Újpest védelméből (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Szombaton négy mérkőzést rendeznek a labdarúgó NB I 2. fordulójában. A szezont hazai vereséggel nyitó Újpest a Kispesten diadalmaskodó Győri ETO otthonába látogat, a Vasas a Pécs ellen szerezheti meg első pontjait, Szombathelyen két, pont nélküli csapat csap össze, míg a Siófok Pápán kezdi meg bajnoki szereplését.

 

Mészöly Géza eddig sem volt könnyű helyzetben a sok hiányzó miatt, a hét közben lejátszott felkészülési mérkőzésen pedig újabb játékosa dőlt ki a sorból. Takács Zoltán bokaszalag-szakadása után a lilák védelme még inkább felforgatott összeállításban áll majd fel, ám az újpesti vezetőedző így is hisz abban, hogy javulni tudnak a Pápa ellen mutatott játékukhoz képest.

„Bízom benne, hogy a játékosok meg tudták emészteni a vereséget, és fel tudták dolgozni a kritikákat, mert bizony az ETO elleni bajnokin jelentősen több kell majd – nyilatkozta Mészöly Géza az Újpest honlapjának. – Lendületes, agresszív játékot várok – ez az, ami egyébként leginkább hiányzott a Pápa ellen. A Győrnek erős a kerete – és ezt nem csak udvariasságból mondom –, de hiszek benne, hogy fel tudunk nőni a feladathoz, és a pápainál agilisabb játékkal jó eredményt tudunk elérni."

A házigazda ETO-t irányító Csertői Aurél nem változtat győztes csapatán, ugyanabban a felállásban küldi pályára fiait, mint Kispesten tette.

„Nem téveszt meg bennünket, hogy az Újpest az első fordulóban vereséget szenvedett, tudjuk hogy jó csapat, játékosai harcosak, ráadásul a tehetséges fiatalok mellett rutinos, idősebb labdarúgók alkotják a keretüket. Az idegenbeli siker mindig akkor ér sokat, ha a csapat azt követően hazai pályán is nyerni tud. Játékosaim motiváltak, kielemeztük a hibákat, remélem, szombaton ismét sikerül begyűjteni a három pontot" – mondta Csertői Aurél az eto.hu-nak.

A Vasasnak nem sok esélye volt a pontszerzésre Debrecenben, a Pécs ellen hazai pályán javíthatnak az angyalföldiek. Akik között Farkas Balázst és Simek Pétert még biztos nem fedezhetjük fel – bár Erdős László klubigazgató szerint kilencvenkilenc százalék, hogy a duó náluk folytatja –, éppúgy, ahogy Jusuf Dajicot sem, a védelem közepén bevethető Radványi Dávidra viszont már számíthat Komjáti András.

A pécsiek a Haladás elleni győzelemmel kezdték az idényt, amely végén az első tízben szeretnének zárni.

„Lassan kezd összeállni az együttes, ebben segít az olyan siker, mint az első fordulóban a Haladás elleni egy nullás győzelem. A cél is megfogalmazódott, legalább a tizedik helyen kell végeznünk" – nyilatkozta lapunknak a PMFC-t irányító Mészáros Ferenc.

Mint azt korábban megírtuk, Sander Puri személyében észt válogatott középpályás debütálhat szombaton a magyar élvonalban, a Pápa új szerzeménye ugyanis megkapta a játékengedélyét. A pápaiak az Újpest elleni siker után feldobódva várhatják a Siófok elleni meccset, ám hogy mire számíthatnak ellenfelüktől, az nagy kérdés. A Balaton-partiak első fordulós, Videoton elleni találkozóját ugyanis elhalasztották, így ifj. Mihalecz István legénysége szombat este mutatkozik be az új bajnokságban. Sérült, eltiltott egyik oldalon sincs, így elvileg mindkét fél a legjobb összeállításban futhat ki a gyepre.

Ugyanez nem mondható el a Haladás–Bp. Honvéd mérkőzés kapcsán, hiszen a hazaiaknál Sipos Norbert sérülés, Halmosi Péter piros lap miatt nem játszhat, a kispestieknél pedig Hercegfalvi Zoltán még mindig csak lábadozik térdműtéte után.


 

 

LABDARÚGÓ NB I
A 2. FORDULÓ MŰSORA
PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Zalaegerszegi TE FC–Debreceni VSC0–2
SZOMBAT
Vasas–Pécsi MFC17.30 (tv: Sport1)
Lombard Pápa–BFC Siófok19.00
Haladás–Bp. Honvéd19.00
Győri ETO FC–Újpest FC
20.00 (tv: Sport1)
VASÁRNAP
Videoton FC–Paksi FC
16.00 (tv: m1)
Ferencváros–Diósgyőri VTK
18.00 (tv: Sport2)
Kecskeméti TE–Kaposvári Rákóczi
19.00

 

AZ ÁLLÁS
1. DVSC-TEVA227–2+56
2. DVTK114–1+33
3. MVM Paks113–2+13
4. Győri ETO FC112–1+13
5. Lombard Pápa Termál FC111–0+13
5. Pécsi MFC111–0+13
7. Ferencvárosi TC112–20 1
7. Kaposvári Rákóczi112–20 1
9. BFC Siófok00–00 0
9. Videoton FC00–00 0
11. Kecskeméti TE112–3–10
12. Budapest Honvéd111–2–10
13. Szombathelyi Haladás110–1–10
13. Újpest FC110–1–10
15. Vasas-HÍD112–5–30
16. ZTE FC221–6–50

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik