Újpest: Stabilabb a csapat, jönnek a sikerek - Takács Zoltán

Vágólapra másolva!
2011.05.05. 21:39
Az Újpest FC rutinos védője, a 27 éves Takács Zoltán csapata hivatalos honlapjának nyilatkozott az együttes jó sorozata, a legutóbbi három forduló alatt elért három győzelem kapcsán.

„Úgy gondolom, a Zalaegerszeg, a Haladás és a Pápa elleni bajnokit elsősorban azért sikerült megnyernünk, mert sokkal stabilabb volt a csapat, mint eddig szinte bármikor, és mindhárom mérkőzésen azt játszottuk, amit kellett. Mindhárom ellenfelet másként tudtuk megverni, mást kellett játszanunk, hogy sikeresek legyünk ellenük” – kezdte az ujpestfc.hu-nak adott interjút Takács Zoltán.

„A Zalaegerszeg ellen fölényben kellett lennünk, de emellett türelmesen kellett futballoznunk, nem lehetett fejjel a fallal menni, mert egy vereség nagyon nehéz helyzetbe hozott volna minket. Szombathelyen az volt a siker titka, hogy egységes, taktikus, fegyelmezett játékot mutattunk be, és stabilak voltunk. Nem azért nem kaptunk gólt, mert a védelem kimagaslóan jó volt, hanem azért, mert a csapatvédekezés volt kiváló, nagyon jól levédtük a területeket, és a stabil védekezésből tudtunk kontrázni. Persze ehhez az is kellett, hogy mi szerezzük meg a vezetést. A Pápa ellen már támadóbban játszottunk, helyzeteket alakítottunk ki, de azokat nem jó arányban értékesítettük, a második félidőben pedig már érezni lehetett, hogy még gólt is kaphatunk, mert már nem volt jó középpályás védekezésünk. Szerencsére a kapott gól ellenére nyerni tudtunk, de ha jobban koncentrálunk, sokkal hamarabb eldönthettük volna a meccset” – értékelt a védő.

„Stabilabb az egész csapat. Nem a védelem javult fel elsősorban, hanem a védekezésünk lett hatékonyabb. Persze voltak gyengébb periódusok, például a Pápa elleni bajnoki második félidejében, amikor nem úgy működött a csapatvédekezés, mint az első játékrészben. Összességében sokkal összeszedettebben játszottunk az előző három fordulóban, mint a szezon többi részében” – árulta el a sikerek titkát Takács, aki „új” védőtársáról, a Rubus Tamás sérülése után a csapatba kerülő Dvorschák Gáborról is véleményt mondott.

„Dvorschák Gabi a harmadik belső védő, aki mellett játszom a szezonban. Teljesen más a játékstílusa és mások az erényei is, mint Rubus Tominak. Ez nem azt jelenti, hogy egyik vagy másik játékos jobb, hanem csak mások az erősségeik, és alkatilag is különbözőek. Véleményem szerint mindkét játékos abszolút fejlődőképes, és ha még egy kis rutint szereznek, remek játékos válhat Rubusból és Dvorschákból is. Nem izgulok, ha mellettük kell játszanom” – fogalmazott Takács, aki a szombati idegenbeli meccsre is kitért.

„Sajnos eddig nem nyerni jártunk Paksra, ráadásul az idén nagyon meggyőző teljesítményt nyújtanak a paksiak, ettől függetlenül nem érzem úgy, hogy esélyesebbek lennének. Azt gondolom, ki-ki meccset játszunk Pakson, és ha olyan stabil teljesítményt tudunk nyújtani, mint Szombathelyen, megnyerhetjük a mérkőzést. A Paks jelenleg a második helyen áll, három pontért játszik, hogy ne csússzon le a dobogóról, éppen ezért úgy gondolom, támadólag fognak fellépni, főleg hazai pályán. Nekünk viszont jobban megy azon csapatok ellen, amelyek támadnak, és nem állnak be védekezni. Éppen ezért küzdelmes, jó iramú mérkőzésre számítok, amely háromesélyes” – nyilatkozta az újpesti védő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik