Újpest: sportigazgató érkezik, Kovács Zoltán is jelölt

Vágólapra másolva!
2014.05.07. 21:57
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint az Újpest FC-nél hamarosan újra sportigazgatót neveznek ki a szakmai stáb fölé, aki többek között az átigazolásokért is felelős lesz. Úgy tudjuk, a jelenleg Diósgyőrben dolgozó Kovács Zoltán az egyik kiszemelt a posztra.

Újpesten korábban évekig dolgozott sportigazgató – rövid ideig még a híres holland edző, Leo Beenhakker is ebben a pozícióban ténykedett –, de egy ideje betöltetlen a poszt.

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint Roderick Duchatelet klubtulajdonos a nyári átigazolási időszaknak már mindenképpen egy sportigazgatóval vágna neki, aki többek között az új játékosok szerződtetéséért is felelős lesz. Úgy tudjuk, a belga sportvezető egyik jelöltje a posztra a csapat korábbi válogatott játékosa, Kovács Zoltán, aki az előző tulajdonos, Tolnai Sándor idejében már volt sportigazgató az Újpest FC-nél.

Kovács újabb szerepvállalását nehezítheti, hogy a klub kisebbségi tulajdonosánál, az utánpótlásért felelő UTE-nál más jelöltben gondolkodnak, ráadásul a kiszemeltet jelenleg élő szerződés köti Diósgyőrbe. Az ügy pikantériája, hogy a Magyar Kupa döntőjében az Újpest éppen a DVTK-val találkozik majd, miután a borsodiak a szerdai elődöntőben búcsúztatták a Debrecent.

Az Újpesthez kapcsolódó hír, hogy információink szerint a klub már elküldte a méltányossági kérelmét a Magyar Labdarúgó-szövetségnek, amely tovább küldi azt az európai szövetségnek (UEFA), a kérelem célja, hogy a kupagyőzelem esetén a csapat indulhasson a nemzetközi porondon. Ez azért kérdéses, mert az UEFA a tavaszi NB I-es indulási jog átruházásakor kilátásba helyezte, hogy a lilák három évig nem indulhatnak a nemzetközi kupákban. Úgy tudjuk, ennek az az oka, hogy a nemzetközi indulás egyik kitétele szerint az adott sportszervezetnek minimum hároméves tagsággal kell rendelkeznie hazája szövetségében, márpedig az Újpest FC-t működtető új kft. csak idén csatlakozott az MLSZ-hez. Ugyanakkor ez alól szemben lehet méltányossági alapon felmentést kérni. Ezzel élt is az Újpest, így ha megnyeri a kupát és az UEFA helyt ad a kérelemnek, akkor indulhat az Európa-ligában, ellenkező esetben a DVTK szerepelhet az európai kupaporondon.

A nemzetközi kupaindulás feltétele egyébiránt az ehhez szükséges licenc megszerzése is, ám az Újpestnek, több más klubbal együtt – ahogy erről már beszámoltunk – még az NB I-es licencet sem sikerült megszereznie, a szövetség hiánypótlásra kötelezte a klubot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik