Újpest: Radót és Gyurcsót is megkeresték, Mitrovics visszatérhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.05. 20:31
null
Öt játékost igazolnának nyáron Újpesten (Fotó: Mirkó István)
Roderick Duchatelet, az Újpest elnök-tulajdonosa a klub hivatalos honlapjának őszintén beszélt az átigazolási időszakról. Megerősítette, hogy itthonról Radó Andrást és Gyurcsó Ádámot is megkeresték, és esély van Nikola Mitrovics visszatérésére is. A többiektől külön edzők csoportjáról azt mondta, ők szabadon távozhatnak.

Duchatelet elmondta, nagyjából öt játékost szeretnének igazolni a nyár folyamán, és képben vannak magyarok is, de kevesen rendelkeznek a szükséges képességekkel. Rákérdeztek Radó András és Gyurcsó Ádám megszerzésére is, valamint Nikola Mitrovics visszatérésére:

„Mindegyik esetben történtek tárgyalások. Van, amelyik már lezárult, van, amelyik még nem. Rajtuk kívül is keresünk minőségi játékosokat a magyar bajnokságból, de ez egy nagyon nehéz piac. Azt azonban elmondhatom, hogy amennyiben sikerrel járunk, egyből tájékoztatjuk a szurkolókat. Addig, amíg így vagy úgy nem kerül pont egy-egy ügy végére nem kívánjuk azokat kommunikálni, bár azt már például elárulhatom, hogy Leandro Martinezt mi kerestük meg először, de ő végül a Győr mellett döntött" – mondta Duchatelet az ujpestfc.hu-nak, hozzátéve, hogy nem várható sok próbajátékos a hétfőn induló belgiumi edzőtáborban, mert a kiszemelteket már régóta figyelik. Az említettek közül Radó esetében már kinyilvánította a Haladás, hogy idén nem vált klubot, míg Gyurcsónál nem tűnik valószínűnek, hogy a kupainduló Videoton országon belül megválna tőle.

Szóba került az a félelem, hogy kizárólag a Sint-Truiden-Standard vonalon érkezhet játékos az Újpesthez:

„A labdarúgásban az egyik legnehezebb dolog jó és megbízható információkat szerezni a játékosokról. Természetesen könnyebb olyan labdarúgókkal dolgozni, akiket ismerünk. Ezek a csapatok együttműködnek és butaság is lenne máshol keresni a megoldást jelentő játékost, ha például a partnereinknél van egy számunkra tökéletes személy. Természetesen ezekből a klubokból is csak akkor érkezhet valaki, ha beleillik a már korábban említett elképzelésünkbe. Nem látom hátrányát annak, ha mondjuk a Standardtól érkezik játékos, az ő keretükből például elég sokan a segítségünkre lehetnének" – így az elnök-tulajdonos.

Duchatelet elárulta, a többiektől külön edzők szabadon távozhatnak:

„Ők szabadon kereshetnek csapatot és ingyen távozhatnak Újpestről. Már korábban is többször említettem, hogy folyamatosan tanulunk a saját hibáinkból, „tanuljuk" a magyar bajnokságot is. Eközben pedig próbáljuk meghonosítani az elképzeléseinket, most pedig olyan játékosokat keresünk, akik ebbe beleillenek. Azt azért szeretném elmondani, hogy azok a játékosok, akik külön edzenek egyáltalán nem rossz labdarúgók, egyszerűen a mostani szezontól más típusú játékosokra van szükségünk."

Sok játékost nehéz meggyőzni arról, hogy Magyarországra igazoljon, pedig az Újpest is képes versenyképes szerződést ajánlani:

„Rengeteg jó játékos elérhető a piacon és mivel egész Európában csökkenek a fizetések, így egy olyan csapat, mint mi, képes hasonló szerződést a labdarúgók elé tenni, mint egy erősebb bajnokságban szereplő. Ez azonban önmagában még nem elég, ettől függetlenül a játékosok még mindig abban reménykednek, hogy erősebb bajnokságból is keresik majd őket, így Magyarország legtöbbször csak „B-terv" marad. Igazság szerint nagyon nehéz meggyőzni a játékosokat arról, hogy Magyarországon játsszanak, még a magyarokat is, hiszen mindenki arról álmodik, hogy külföldre igazoljon.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Barczi Dávid (Sint-Truiden – Belgium, kölcsönből vissza), Egerszegi Tamás (Sint-Truiden – Belgium, kölcsönből vissza), Fodor Marcell (Siófok, kölcsönből vissza), Jarmo Ahjupera (észt, Győri ETO FC). Az ifjúsági csapatból felkerült: Molnár Sándor
Távozik/távozhat: Naim Aarab (belga, Sint-Truiden –Belgium, próbajáték,?), Banai Balázs (?), Baranyai Ádám (?), Barczi Dávid (?), Bodnár István (?), Grégory Christ (francia, ?) Bruno Moraes (brazil, Gil Vicente – Portugália), Dombai Viktor (?), Egerszegi Tamás (?), Fodor Marcell (?), Horváth Tamás (Mezőköved-Zsóry), Floszmann Tamás (?), Alessandro Iandoli (svájci, Standard Liege – Belgium), Kálmán Zsolt (?), Kovács Dániel (?), Magos Mátyás (?), Pollák Zoltán (?), Remili Mohamed (?), Rubus Tamás (Nyíregyháza Spartacus), Szélesi Zoltán (?), Szokol Zsolt (Nyíregyháza Spartacus), Tóth Bálint (?), Zamostny Balázs (Vasas)
Kiszemeltek: Víctor Jesús (spanyol, szabadon igazolható), Nikola Mitrovics (szerb, Videoton)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik