Újpest: Nem lenne korrekt Ojóra kihegyezni a gyengébb rajtot - Kovács Z.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.11. 11:02
null
Ojo szerelni már tud, ha kell, a gólszerzés azonban még nem jött össze (Fotó: Mirkó István)
Kovács Zoltán, a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest sportigazgatója szerint nem szabad egyedül Kim Ojo nyakába varrni, hogy nem sikerült a legjobban a tavaszi szezonkezdet. A lilák két meccsen csupán egy pontot szereztek a bajnokságban, a Magyar Kupa negyeddöntőjében pedig csak döntetlent értek el Gyirmóttal szemben.

„Ki kell mondani, Kim Ojo sajnos súlytalan elöl, neki is nagyon össze kellene szednie magát ahhoz, hogy javuljunk” – kritizált a Nemzeti Sport keddi lapszámában Litauszki Róbert, az Újpest középső védője, és miután a debreceni pontszerzést, nem pedig egy vereséget követően bírált, az időzítés így mégiscsak elegánsabb, kis jóindulattal pedig tekinthető építő jellegűnek.

„Csakhogy nem lenne korrekt Kim Ojóra kihegyezni a gyengébb rajtot, más is nyújtott a vártnál gyengébb teljesítményt, amúgy pedig a debreceni játék sokkal biztatóbb volt, mint a két korábbi, a Pécs, valamint a Gyirmót elleni – értékelt Kovács Zoltán sportigazgató. – Mindenki elhiheti, Ojót is zavarja a góltalansága, nehogy bárki azt gondolja, úgy járkál a klubházban, mint aki nagyon elégedett magával. Remélem, mindenkibe szorult annyi önkritika, mint belé, akkor nem lehet baj.”

A vezetőedző, Nebojsa Vignjevics is csak a csapat karakterét tudta dicsérni, amiből a két vékonyka produkció után valamennyit megcsillantott Debrecenben az Újpest – nigériai centere teljesítményét kevésbé.

„Természetesen nem vagyok elégedett Ojo játékával, de próbálkozik, akar, ami jó, fogalmazhatunk persze úgy is, ez a minimum – mondta Vignjevics. – Nem azt nyújtja, amit várunk tőle, még ha teher alatt is kénytelen futballozni. Próbálunk változtatni a játékán, sokkal inkább a góllövésre és a kapu elé érkezésre kell fókuszálnia, mert ha ezután sem szerez gólt, az nekünk és neki is probléma.”

A Megyeri úti szakvezető szavai alapján nem lepődnénk meg, ha újból a vérbeli csatár nélküli játékot fontolgatná.

„Nem úgy közelítem meg a kérdést, hogy csatárral vagy anélkül játsszunk-e, hanem úgy, melyik az a tizenegy ember, akivel a lehető legjobbak lehetünk. Hogy él-e a bizalom Ojo iránt? Sosem mondanék le egyetlen játékosomról sem, és esetében már csak azért sem kell, mert az edzéseken és meccseken is keményen dolgozik. De változtatnia kell a futballján. Hat hónapig igazi csatár nélkül szerepeltünk, elég jól, de mindenki úgy vélte, az i-re egy center tudná feltenni a pontot. Megvan a center, mégsem találjuk a pontot.”

Ahogyan Kim Ojo sem a formáját. Edző és sportigazgató is kifejtette már, a csatár bántóan gyenge fizikai állapotban érkezett a Szusza-stadionba, amit súlyosbítottak az őszi sérülései. A telet végigdolgozta, Kovács Zoltán szerint azonban komolytalan lenne ennyi idő elteltével bárkit leírni, még úgy is, hogy sokak szerint nagyságrendekkel jobb teljesítménnyel Ojo ezután sem lesz képes kirukkolni.

„A hatodik NB I-es meccsén van túl. A nyáron jön el az ideje ítéletet hirdetni. A szurkolók és az újságírók joga kételkedni a képességeiben, én sportigazgatóként nem tehetek ilyet egyetlen játékosunkkal sem. Bízom benne. A beilleszkedésével nincs gond, fegyelmi problémái sincsenek, márpedig a teljesítmény mellett ezek is fontos tényezők. Azt persze látjuk, hogy a teljesítménye jócskán elmarad a várttól. Amúgy pedig Vignjevics mester felelőssége eldönteni, berakja-e a kezdő tizenegybe.”

Miután a fiatal Mihailo Perovics játékengedélyét még mindig nem adta ki a montenegrói szövetség, Kabát Péter pedig térdsérülést szenvedett, ami három-négy hétre a partvonalon kívülre száműzi, marad Ojo – meg az újpesti reménykedés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik