Újpest: Nem annyira fontos, hogy ki a tulajdonos – Vignjevics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.12. 07:43
null
Vignjevics: Az, hogy mi van arra a papírra írva, hogy ki a tulajdonos, az talán nem is annyira fontos (Fotó: Földi D. Attila, archív)
A Kispesten játszott Vasas–Újpest (2–3) bajnoki után a két csapat vezetőedzőjét, az újpesti Nebojsa Vignjevicset és a Vasast irányító Michael Oenninget a Nemzeti Sport Online is faggatta a sajtótájékoztatón.

Mint ismeretes, a Nemzeti Sport értesülései szerint egy hazai üzleti kör kész lenne megvenni az Újpest FC-t belga tulajdonosától, Roderick Duchatelet-től.

Az üzletember később ugyan cáfolta, hogy eladná a klubot, de kíváncsiak voltunk, Nebojsa Vignjevics vezetőedző miként reagál a hírre.

„Már akkor is szárnyra keltek a tulajdonosváltásról szóló pletykák, amikor a klubhoz kerültem. Ezek azóta is időről időre előjönnek, de a játékosokat ez nem befolyásolja, és én egyáltalán nem is foglalkozom ezekkel. Ellenben a feleségem nagyon szereti a pletykákat, talán majd megkérdezem őt” – reagált mosolyogva Facebook-live közvetítésünkben Vignjevics.

„Az Újpest az Újpest. Az újpesti futballklub 1885 óta, vagyis 132 éve létezik. Ez a klub a játékosoké, a szurkolóké, a liláké, mindenkié, aki itt dolgozik, és aki szereti. Az, hogy mi van arra a papírra írva, hogy ki a tulajdonos, az talán nem is annyira fontos” – tette hozzá a szakember komolyra fordítva a szót.

A Vasast irányító Michael Oenningtől azt tudakoltuk, vajon melyik a jobb csapat annak fényében, hogy a szezonban a két gárda között lejátszott öt tétmeccsből hármat az Újpest nyert meg a Vasassal szemben (egy döntetlen és egy Vasas-siker mellett), a tabellán mégis a 3. helyen álló Vasas tart előbbre, és a Magyar Kupában is a piros-kékek kerültek a legjobb négy közé.

A német szakember úgy reagált, mivel mindegyik meccsen más-más körülmények között, más-más összeállításban léptek pályára a csapatok, nem lehet reális összehasonlítást tenni, két jó csapatról van szó.

A VASAS–ÚJPEST MECCS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA – VÁGATLANUL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik