Újpest: „Nem akarunk zárt kaput!” – félmilliós pénzbüntetés a klubnak

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.06.09. 12:57
null
Az Újpest félmillió forintos pénzbírsággal bűnhődik szurkolói miatt (Fotó: Török Attila)
Ötszázezer forintos pénzbüntetést szabott ki a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága az Újpestre, amely a hivatalos Facebook-oldalán felhívást intézett „tizenkettedik játékosához”, a szurkolóihoz, hogy a jövőben elkerüljék az ahhoz hasonló eseteket, mint amilyenek a Budapest Honvéd elleni szombati bajnokin (1–0) történtek. A lila-fehérek közleményét alább tartalmi változtatás nélkül közöljük.

„Nem akarunk zárt kaput!

Nem csak a közigazgatási eljárás miatt fenyeget minket a meccsek zárt kapus megrendezése…

Már egyszer megtettük, de nem tudjuk elégszer megköszönni, hogy újra győzelemre segítettétek a csapatot mint a 12. játékos. De határtalan örömünket beárnyékolja az Magyar Labdarúgó-szövetség újabb büntetése, és erről beszélnünk kell. Az MLSZ a hétvégi bajnoki után jelentős bírságot, 500 000 forintot rótt ki klubunkra a közönségből beszűrődő huhogás miatt.

Sajnos ennek a fajta megnyilvánulásnak kőbe vésett jelentése van, így hiába más szándékkal történik, könnyen belemagyarázható más gondolat. Maga a retorzió is elég nagy baj, de ami még ijesztőbb, az az, hogy ha ez még egyszer előfordul, akkor a pénzbírság mellett újra a zárt kapus találkozó réme fenyeget minket. Most, hogy újra kezdünk egymásra találni, újra éreztük a szereteteket, semmihez sem hasonlítható buzdításokat, nem akarjuk síri csendben lejátszani soron következő összecsapásainkat, mi csak veletek tudjuk elképzelni a folytatást!

Tudjuk, hogy drukkereink legnagyobb többsége betartja ezeket a szabályokat, így megkérjük azokat a keveseket, akik ilyen formán nyilvánítják ki nemtetszésüket, hogy ne tegyék! Mellőzzük az ilyen hangeffekteket. Továbbá legyetek szívesek figyelmeztetni azokat, akiktől halljátok, hogy ne csinálják, néhány ember miatt ne büntessék a klubot, a játékosokat, és persze titeket, a nézők nélküli összecsapásokkal.

Előre is köszönjük az együttműködést mindenkinek, és szóljon inkább a »Hajrá, Lilák!«”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik