Újpest: megkezdték Törőcsik András felébresztését

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.24. 09:07
Törőcsik András, az Újpest múlt héten agyműtéten áteső korábbi nagyszerű labdarúgója még mindig mélyaltatásban fekszik, de megkezdték a felébresztését, és barátai egy alapítvány létrehozásának tervével a jövőbeli anyagi megsegítésén fáradoznak – tudta meg a Nemzeti Sport Polonkai Zoltántól.

„Az orvosok megnyugtattak Törő állapotával kapcsolatban, s azt mondták, minden a terv szerint alakul. Már megkezdték Kese ébresztését, bár azt nem lehet tudni, hogy a folyamat meddig tart" – mondta a Nemzeti Sportnak a korábbi legendás újpesti labdarúgó barátja.

Polonkai Zoltán arról is beszélt, hogyan próbálnak segíteni Törőcsiknek a jövőben, miképpen próbálnak újra értelmet adni a remélhetőleg maradandó egészségi károsodás nélkül felépülő nagyszerű futballista életének.

„Hamarosan bejegyzésre kerülhet a Törő-Döm(e) Alapítvány, amely olyan lehetőséget nyújthat Kesének, amelyről eddig csak álmodozhattunk. Ez az alapítvány pénzügyi segítséget adhat az Old Boys-válogatottnak is, amelyben Törőcsik András, Détári Lajos és a régmúlt nagy sztárjai szerepelnek és népszerűsítik a futballt itthon és a határon túl is."

Polonkai elmondta: Törőcsiknek az alapítvány jóvoltából állandó jövedelme lehet, a válogatott szereplésein túl afféle játékosügynökként dolgozhat, tehetségeket fedezhet fel.

„Egyszóval újra célja lehet az életének, s örömmel mondhatom, mindezt tudja, felfogta, s azt is tudomásul vette, hogy változtatnia kell mindenen, a hétköznapjain, a szokásain, mert egyszerűen nem hagyhatja cserben azokat, Nyilasi Tibort, s megannyi barátját, akik segíteni próbálnak. Várjuk, hogy felépüljön, amire most már ki merem jelenteni, minden esély megvan. Aztán reményeink szerint valóban új életet kezdhet az alapítvány és az igazi barátai jóvoltából."

Mint beszámoltunk róla, múlt hétfőn egy esés következtében keletkezett vérrögöt távolítottak el a korábbi újpesti klasszis koponyájából. Törőcsik azóta is eszméletlen állapotban van, de nincs komplikáció és nincs közvetlen életveszély.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik