Újpest: magyar válogatott lenne a Pozsonyból igazolt védő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.13. 22:25
null
Hudák Dávid nemcsak az Újpestben, hanem a magyar válogatottban is bizonyítana (Fotó: ujpestfc.hu)
Hudák Dávid célja egyértelműen az, hogy magyar válogatott legyen. Az Újpest FC labdarúgócsapatának új, szlovákiai születésű védője hosszabb interjút adott a lila-fehér klub honlapjának.

 

Ahogy arról a Nemzeti Sport Online már beszámolt, Hudák Dávid iránt a Ferencváros és a DVTK is érdeklődött, ám végül az Újpest vette kölcsön a Slovan Bratislava 21 éves, 194 cm magas védőjét.

„Hatévesen kezdtem el focizni Gutoron, nagyon jó emlékek kötnek a Pozsony melletti klubhoz, itt voltam egészen tíz éves koromig” – nyilatkozta az ujpestfc.hu-nak Hudák Dávid, aki kiválóan beszél magyarul és szlovákul, az első két edzés után pedig töretlen kedvvel mesélt fiatal, ámde annál sikeresebb pályafutásáról. – Tízéves koromban kerültem Pozsonyba, az akkori csapatomat Spoje Bratislavának hívták. Innen tizenhárom évesen kerültem az Inter Bratislavához, azonban anyagi okok miatt az akkori tulajdonos kénytelen volt eladni a klubot. Ekkor rengeteg játékos igazolt át a Slovan Bratislavához, tizennyolc voltam, amikor oda kerültem.”

„Nagyon örülök, hogy Újpestre érkeztem, ez előtt fél évet Dunaszerdahelyen töltöttem, és fontos lépés, hogy magyar csapathoz kerülhettem – folytatta Hudák, aki nemcsak klubcsapatában, hanem a juniorválogatottakban is fontos szerephez jutott. – Az első meghívót az U16-os válogatottba kaptam, onnantól kezdve állandó tagja vagyok a juniorkeretnek, legutóbb pedig az U21-es csapattal már az Európa-bajnokság selejtezőmérkőzéséig jutottunk. Itt az első találkozón egy-egyet játszottunk az olaszokkal, azonban a visszavágón a bíró véleményem szerint belenyúlt a mérkőzésbe. Az állás kettő-egy volt, amikor egy tizenegyest nem adott meg a spori. Ha ott egyenlíteni tudunk, akkor biztos továbbjutók vagyunk.”

„A szívem Magyarországra húzott – beszélt arról a fiatal védő, hogy hogyan került Újpestre. – A Slovan nemrég vásárolt két belső védőt, így közölték velem, hogy kevesebb lehetőségem lesz a játékra. Természetesen versenyhelyzet van Újpesten is, hiszen két remek védővel kell megküzdenem a pozícióért, de a futball pontosan erről szól, ha nincs a posztokon verseny, akkor a játékos sem hozza ki magából a maximumot. Ezért nekem is arra kell törekednem, hogy elnyerjem az edző bizalmát.”

Újpesten még az ismerkedési fázis napjait éli.

„Az edzővel még nem ültünk le beszélgetni a részletekről, de bízom benne, hogy ez azért van, mert még ő is tapogatózik, hogy nekem milyen stílus fekszik jobban. Rengeteg labdás gyakorlatot végzünk, a csapattársak pedig mindenben segítenek. Ezért hálás is vagyok. Nagyon sokszínű a csapat, hiszen rengeteg kultúra képviselteti magát, ez egyfelől furcsa számomra, hiszen a Slovanban nem volt sok légiós, másrészről jó látni, hogy ennyi különböző ember ilyen jól megfér egymás mellett. Nem csak a futball terén, de az élet más területein is sokat tanulhatok tőlük.”

Hudák Dávid utánpótlásszinten Szlovákiát képviselte, a felnőttek között azonban a magyar válogatottat szeretné segíteni.

„Mi a célom? Egyértelműen az, hogy magyar válogatott játékos legyek. Volt lehetőségem arra, hogy Csehországba igazoljak, de a szívem ide húzott. Kis korom óta rengeteget voltam Magyarországon, a szívemhez nőtt ez a csodálatos ország. Most, hogy Budapestre kerültem kölcsönbe, itt az idő, hogy megmutassam, hogy nemcsak a lila-fehér mezt viselhetem büszkén, hanem a magyar nemzeti tizenegy mezét is. Ehhez természetesen nagyon hosszú út vezet, de hiszek benne, hogy sikerülhet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik