A Fradi megnézte, a DVTK ajánlatot tett érte, Újpestre kerülhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.09. 09:51
null
Továbbra is van esély Hudák Dávid (kékben) magyarországi szerződésére (Fotó: archív)
Januárban a Nemzeti Sport Online adta hírül, hogy a pozsonyi Slovan szlovák U21-es válogatott védője, a magát magyarnak valló Hudák Dávid az NB I-ben folytathatja a pályafutását. A Ferencváros és a DVTK után az Újpest érdeklődéséről hallani.

 

A Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll már ősszel megnézte Hudák Dávidot a Slovan Bratislava egyik Európa-liga-meccsén, de hiába voltak jó véleménnyel a klubnál az U21-es hátvédről, a Fradinak ezen a télen nem volt szüksége új belső védőre, ezért nem kezdeményeztek tárgyalásokat.

Nem úgy a DVTK, amely Kádár Tamás egyik lehetséges helyettesének nézte ki, és bár időközben a Diósgyőr megszerezte a paksi Kovács Gábort, Hudákról sem mondtak le a vezetők. A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a borsodi klub múlt héten is egyeztetett a Slovannal, de megállapodás továbbra sem született a felek között. A transfermarkt.de szerint a játékosnak nyáron lejár a szerződése, de úgy tudjuk, hogy ez már nem fedi a valóságot, mert a 21 éves futballista korábban meghosszabbította a szerződését, ezért elsősorban kölcsönszerződés jöhet szóba.

Azt már januárban jeleztük, hogy a Fradin kívül több magyar klubnál is ismerik, és jó véleménnyel vannak Hudákról, akinek újabb kérője akadt az NB I-ből. Szlovákiából származó információink szerint Újpesten is szóba került a neve, és hamarosan ajánlatot tehet érte a fővárosi klub. A liláknál ősszel a Jonathan Heris, Litauszki Róbert kettős futballozott a védelem közepén, de előbbi nem titkolta azon szándékát, hogy szeretne klubot váltani.

A 194 centi magas Hudák az előző szezonban fontos szerepet játszott a Slovan bajnoki címében, és ebben az idényben is szerepelt 12 meccsen, ezek közül 11-en végig a pályán volt. A pozsonyiak azonban tavaszra új csapatot építenek az őszi gyengébb szereplés után (19 forduló után az 5. helyen állnak a 12 csapatos pontvadászatban), ezért kerülhet szóba a kölcsönadása.

Az Újpesthez kapcsolódó hír, hogy vasárnap az FK Rad elleni (2–1-re elveszített) felkészülési meccsen pályára lépett a csapatban a mali csatár, Abdoulaye Sissoko, de nem volt meggyőző a teljesítménye, így várhatóan nem kap szerződést.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Mihailo Perovics (montenegrói, Buducsnoszt Podgorica – Montenegró)
Kölcsönbe érkezők: Nemanja Andrics (szerb, Győri ETO)
Kölcsönből visszatérők:
Zamostny Balázs (Haladás)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Hudák Dávid (szlovákiai, Slovan Bratislava – Szlovákia)
Távozók: Berat Ahmeti (albán, szabadon igazolható), Marko Dmitrovics (szerb, Charlton – Anglia), Aristote Mboma (finn, szabadon igazolható), Jérémy Serwy (belga, szabadon igazolható), Simon Krisztián (1860 München – Németország)
Kölcsönbe távozók: Rodrigo Rojo (uruguayi, Sint-Truiden – Belgium)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Dani Ponce (spanyol, AD Alcorcón – Spanyolország), Nebojsa Koszovics (montenegrói, Standard Liege – Belgium)
Távozhatnak: Nagy János (érdeklődnek iránta: Kecskemét), Zamostny Balázs (érdeklődnek iránta: Soproni VSE)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik