Újpest: Lipták ingyen távozhat; Győrbe, Diósgyőrbe és Oroszországba is hívják

Vágólapra másolva!
2012.06.13. 09:09
Ahogy arról tegnap már beszámoltunk, Lipták Zoltánt szerződtetné a lengyel bajnok Slask Wroclaw. A védőnek azonban több ajánlata is van.

Lipták Zoltán az Újpest legértékesebb játékosa, könnyen lehet, hogy távozik is a nyáron – az viszont biztos, hogy az Újpest egy forintot sem kap a transzferből. A 27 éves, tízszeres válogatott belső védőnek több ajánlata és lehetősége is van a klubváltásra. Az egyik legnagyobb és legelszántabb kérő a lengyel bajnok Slask Wroclaw.

„Valóban egyértelmű a lengyel klub szándéka, hiszen már konkrét ajánlatot is tett – mondta a Nemzeti Sportnak Vörösbaranyi József, a labdarúgó menedzsere. – Egyelőre azonban ennél több nem történt az ügyben. Ráadásul a lengyelek mellett más érdeklődő is van, egy orosz gárda puhatolózott, és nem titok, hogy magyarországi lehetőség is adódik.”

Lipták Zoltán minden térítés nélkül hagyhatja el a Megyeri úti klubot. Az őszi szezon második felében szerződött Újpestre, akkor született ez a megállapodás.

„Lipták Zoltán nagy örömmel írta alá a szerződését Újpesten, még akkor is, ha engednie kellett az elképzeléseiből. Most valóban ingyen igazolhatóvá vált” – mondta a futballista ügynöke. Lipták Zoltán nem először lehet légiós, eddig Magyarországon kívül csak Angliában szerepelt. Annak idején, 2007-ben még Pápáról szerződött az alacsonyabb osztályban szereplő Southend Unitedhez, amelynél egy bajnokságnyit töltött, majd Újpestre igazolt. A Megyeri útról 2009-ben ment el, akkor már a magasabban jegyzett Southampton volt a célállomás, amelytől egy (tavaszi) szezont követően a Videotonba igazolt.

A Nemzeti Sport információi szerint a játékost Magyarországon szívesen látná a Győr és a Diósgyőr is, de egyes hírek szerint a német másodosztályú Kölnnél is szóba került a neve.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik