Lázár ismét betalált, de kikapott az Újpest

Vágólapra másolva!
2011.03.08. 17:54
null
Lázár Bence szerezte az Újpest első gólját (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A labdarúgó Magyar Kupa-negyeddöntő első felvonásában ma két mérkőzést rendeztek. Az Újpest és a Kaposvár mérkőzésén – akárcsak másfél hete a felek bajnokiján – ezúttal is öt gól született, de most a somogyiak nyertek 3–2-re. Az MTK–ZTE meccsen nem született gól.

ÚJPEST–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI

Az Újpest 2011-ben tétmérkőzésen még veretlen volt a meccs előtt, a vendég kaposváriak viszont nem. Sisa Tibor együttese mindkét idei bajnokiját elveszítette, másfél hete éppen Újpesten kapott ki 2–0-s előnyről 3–2-re, ráadásul a lila-fehérek ősszel Kaposváron is győztek, tehát a somogyiaknak volt miért visszavágniuk. Sisa Tibor helyzetét nehezítette, hogy az eddigi sérültek mellett Boris Gujic és Zsók József sem tudta vállalni a játékot a hétvégi, Haladás elleni bajnokin pályára lépő csapatból.

Az első percek enyhe újpesti mezőnyfölényben, de helyzet nélkül teltek el. Az első lövést a 7. percben Lázár Bence eresztette meg 16 méterről, a középre tartó labda nem okozott gondot.

A másik oldalon Balázs Benjámin (17 méterről, félfordulatból) is megeresztett egy lövést – Balajcza Szabolcs vetődve szögletre ütötte a labdát.

A 20. percben a második kaposvári helyzetből megszületett az első gól: Oláh kiugratásából Grumics lőtt öt méterről a kapuba! 0–1

Az ellentámadásból Böőr Zoltán jó 23 méterről lövéssel kínálta meg Kovács Zoltánt, a kaposvári kapus nagyot nyújtózva bele tudott érni a labdába, amely a lécre pattant.

Az újpestiek a folytatásban is távolról próbálkoztak – Nikola Mitrovics több mint 30 méterről vette célba a kaput, de Kovács ezúttal is hárítani tudta a kissé erőtlen próbálkozást.

Lázár Bence a 34. percben jó kiugratást kapott a 16-os vonalánál, egyet tolt a labdán, majd a bal alsóba lőtt. A fiatal újpesti csatár egymást követő negyedik, egyben első négy tétmeccsén a nagycsapatban az ötödik gólját szerezte! 1–1

A kaposváriaknál az eddigi bajnokikon csak csereként lehetőséget kapó tétmeccsen gólt még nem szerző, télen szerződtetett szerb Miroszlav Grumics tett azért, hogy meggyőzze Sisa Tibort, érdemes a kezdőbe állítani. A csatár a 38. percben ugyanis másodszor is vezetéshez juttatta a vendégeket, ezúttal Balázs Benjamin bal oldali beadása után, csúsztatott fejessel. 1–2

Grumicsnak a két gólon kívül is voltak jó megmozdulásai, például egy remek ütemű kiugrás, de a partjelző lesen állította meg (a visszajátszás nem igazolta egyértelműen a döntést). A szerbnek nem volt szerencséje, nemcsak az említett esetnél, hanem a félidő utolsó percében sem, amikor kificamodott a bokája, s le kellett cserélni (a szünetben Milan Perics váltotta).

A második játékrész elején továbbra is távoli lövésekkel próbálkoztak a hazaiak, előbb Lázár (kísérletét szögletre mentették), majd Nikola Mitrovics (mellé ment a lövése) szerette volna meglepni Kovácsot.

Az Újpest mezőnyfölénye góllá érett a 60. percben, midőn Mitrovics bal oldali szögletét Lázár megcsúsztatta, s a hosszún berobbanó Jarmo Ahjupera közelről a kapuba lőtt. 2–2

Akárcsak a két csapat bajnokiján, ezen a találkozón is potyogtak a gólok: a 64. perceben Balázs Benjámin egy lecsorgó labdát a bal összekötő helyéről a hosszú sarokba csavart; Balajcza csak beleérni tudott a lövésbe. A kaposváriak ötödik, kaput eltaláló kísérletükből szerezték meg a harmadik góljukat! 2–3

A 72. percben Perics 16 méterről háttal akrobatikus mozdulattal kapura húzta a labdát, de próbálkozása nem ért célba. Nem sokkal később ismét a szerb csatár lőtt kapura, Balajcza hárított.

Az Újpest a hajrában hiába cserélt, a Kaposvár alakított ki újabb helyzetet, ismét Perics lőtt, Balajcza pedig a kapufára tolta a labdát.

A Kaposvár 3–2-es előny birtokában várhatja a hazai visszavágót.

NAGY FEGYVERTÉNY AZ ÚJPEST LEGYŐZÉSE – SISA TIBOR

 

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
ÚJPEST FC–KAPOSVÁR 2–3 (1–2)
Szusza Ferenc Stadion. Vezette: Kassai V. (Erős G., Ring Gy.)
ÚJPEST: Balajcza – Szokol, Rubus, Takács Z., Kiss Z. – Bőőr (Simek, 75.), Matos (Balajti, 75.), Mitrovics, Balogh B. – Ahjupera (Rajczi, 83.), Lázár B. Vezetőedző: Mészöly Géza
KAPOSVÁR: Kovács Z. – Okuka, Bank, Kardos, Korhut – Pavlovics (Kovács O., 89.), Hegedűs D., Pedro, Balázs B. – Oláh L. (Kulcsár K., 75.), Grumics (Perics, a szünetben). Vezetőedző: Sisa Tibor
G: Lázár B. (34.), Ahjupera (60.), ill. Grumics (20., 38.), Balázs B. (64.)

 

MTK–ZALAEGERSZEG

A ZTE tavasszal a bajnokságban még nyeretlen, viszont a Ligakupában a Siófokot 4–0-ra, a Magyar Kupában a Vasast 3–0-ra legyőzte. A kupákban tehát jól megy a zalaiaknak, akik ősszel a bajnokságban úgy nyertek 4–3-ra az MTK ellen, hogy a hazaiak 0–3-ról még egyenlíteni tudtak.

A mérkőzés elején mindkét csapat erejéből egy-egy hosszabb indításra futotta, a hazaiak kapusa, Hegedüs Lajos Ahmet Delic elöl szedte fel a labdát, míg a másik oldalon Urbán Gábor próbált kiugrani, de nem alakult ki helyzet.

Húsz perc elteltével többet birtokolja a labdát a vendégcsapat, de számottevő helyzetet nem lehetett feljegyezni. Később Turkovsnak volt egy fejese, amely a kapu fölé ment, majd Delicnek volt lehetősége, ám az ötösön belül határozatlan volt.

A szünet után ritmust váltott az MTK, rövid idő alatt több veszélyes akciót is vezettek a hazaiak. Nikházi Márk és Szekeres Adrián is kapu fölé lőtt, majd Ladányi távoli löketét ütötte ki Vlaszák Géza.

Az utolsó negyedóra ismét a vendégeké volt: Balázs Zsolt a 74. percben tette próbára Hegedüst, majd Djordje Kamber fejesénél mentették a hazai védők.

Az eredmény már nem változott, maradt a gól nélküli döntetlen.

Összegzésként elmondható, hogy a gyengébb első félidő után a második játékrészben a cseréknek köszönhetően felgyorsult a játék, de legnagyobb helyzetek mindkét kapu előtt (Nikházi és Balázs révén) kimaradtak. A gól nélküli döntetlennel a ZTE várhatja kedvezőbb helyzetből a jövő heti visszavágót.

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
MTK–ZALAEGERSZEGI TE 0–0
Hidegkuti Nándor Stadion. Vezette: Vad II I. (Albert I., Szpisják Gy.)
MTK: Hegedűs L. – Vukadinovics, Szekeres A., Sütő L., Vukmir – Macura (Pátkai, a szünetben), Ladányi T., Nikházi, Könyves (Pál A., a szünetben) – Frank R. (Eppel, 75.), Urbán. Vezetőedző: Garami József
ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Panikvar, Simonfalvi G. (Horváth A., 21.), Kovács G., Miljatovics – Szalai T., Kamber, Delic (Balázs Zs., 71.) – Turkovs, Rajcomar (Simon A., a szünetben). Vezetőedző: Csank János
LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ
1. MÉRKŐZÉSEK
MÁRCIUS 8., KEDD
MTK–ZTE 0–0
Újpest–Kaposvár 2–3
MÁRCIUS 9., SZERDA
Kecskemét–Siófok 17 óra
Bp. Honvéd–Videoton 18
VISSZAVÁGÓK
MÁRCIUS 15., KEDD
ZTE–MTK 17
Videoton–Bp. Honvéd 17
Siófok–Kecskemét 17
MÁRCIUS 16., SZERDA
Kaposvár–Újpest 17
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik