Újpest: Feczesin elutazik a csapattal, de jó ajánlat esetén távozhat

Vágólapra másolva!
2020.01.07. 17:03
null
Feczesin Róbert úgy jött haza, hogy itthon szeretné befejezni a pályafutását (Fotó: Meder István)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpestnél zajlanak az egyeztetések a csapat gólvágójával, Feczesin Róberttel a jövőt illetően. A futballista elutazik a csapat edzőtáborába, de jó ajánlat esetén távozhat a klubtól – derül ki az M4 Sportnak adott interjújából.

 

A bajnokságban ötödik helyen álló „lilák” már december végén elkezdték a felkészülést a téli szünet utáni folytatásra, csütörtök hajnalban pedig Ciprusba utaznak edzőtáborba, ahonnan január 19-én tér vissza Budapestre az együttes.

Feczesin Róbert szerint a korai munkába állás ugyan kevesebb pihenőt is eredményezett, de a plusznapok miatt akár olyan erőnléti pluszt is kaphat az együttes, ami a bajnokság későbbi szakaszában a malmukra hajthatja a vizet.

A nyár végén hazaigazoló támadó 10 bajnokin nyolcszor talált be, ezzel vezeti az NB I góllövőlistáját, jó teljesítményével pedig kiérdemelte Marco Rossi válogatott meghívóját.

„Természetesen – válaszolta Feczesin Róbert arra a kérdésre, hogy jó választás volt-e Újpestre szerződnie. – Csatár vagyok, úgyhogy engem a gólok minősítenek, és úgy gondolom, hogy a tíz mérkőzésen nyolc gól nem rossz teljesítmény. Ehhez persze nagyon sok dolognak volt köze, csapat nélkül nem tudok gólt lőni, úgyhogy elsősorban a csapattársaknak köszönhetem, hogy így sikerült ez a félévem.”

Sorra távoznak a játékosok, érkezőkről pedig még nincs szó, a támadó biztos benne, hogy idővel érkeznek a bejelentések, hiszen pótolni kell az eligazoló futballistákat – de lehetséges jelöltek nevéről ő sem hallott még.

Saját sorsával kapcsolatban elmondta, érkeztek megkeresések iránta más csapatoktól.

„Amikor hazajöttem Újpestre, akkor nemcsak miattam, hanem maga a megkeresés miatt is elég rövid távú szerződést kötöttünk. Most zajlanak a tárgyalások, hogy Újpesten tudok-e maradni, remélem, ezek nagyon gyorsan lezajlanak. Szeretnék Újpesten maradni, de ez nem csak rajtam múlik. Nyáron úgy kötöttünk szerződést, hogy egy évre szól, de ezt fél távnál újra kell tárgyalnunk” – mondta Feczesin Róbert az M4 Sportnak.

Arra a felvetésre, hogy ha érkezik egy jó ajánlat, akkor távozhat-e, a következőt válaszolta:

„Igen, jelenleg a szerződésem miatt most bármikor távozhatok Újpestről, mert ez így lett megbeszélve a tulajdonossal, hogy ők is meg akarják nézni, mit tudok ebben a félévben, mennyire vagyok motivált. Úgy érzem, sikerült bizonyítanom, úgyhogy remélem, minél hamarabb lezajlanak a tárgyalások.”

A februárban már a 34. életévét betöltő támadó ugyanakkor hangsúlyozza, ő továbbra is a lila-fehéreknél képzeli el a pályafutását.

„A nyáron úgy jöttem haza, hogy most már otthon szeretném befejezni a pályafutásomat, de ehhez két fél kell. Igazából már nem mennék máshova futballozni, viszont van a másik fél, amelynek lehetnek problémái, akár a korommal, ugye egy idősebb, korosodó játékos vagyok már. Én megpróbáltam teljesíteni, szerintem ez eddig sikerült is. Remélem, hogy ezek a tárgyalások minél hamarabb lezárulnak, és például Újpesten tudok maradni” – tette hozzá Feczesin, aki reméli, hogy ha tartja ezt a formáját, akkor újra kiérdemli a válogatott meghívót.


TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Novothny Soma(?, Puszan IPark – Dél-Korea)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek:
Távozók: Bojan Szankovics (montenegrói, Irtis Pavlodar – Kazahsztán), Fadgyas Tamás (Nyíregyháza Spartacus), Kovács Lóránt (romániai, Sepsi OSK – Románia), Mészáros Karol (szlovákiai)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Novothny Soma (érdeklődik iránta: Kisvárda)

AZ ÚJPEST FC TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA

A felkészülés kezdete:
2019. december 28.
Edzőtábor:január 9–19., Ciprus

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Egyelőre nincs lekötve.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik