HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.01.24 14:37 Frissítve: 2018.01.24 15:13

Újpest FC: a klub hivatalos közleménye stadionügyben

Az Újpest FC hivatalos közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe a Szusza Ferenc Stadion bérleti szerződésével kapcsolatosan, amelyet tartalmi változtatás nélkül közlünk.

HIRDETÉS

 

„Az Újpest FC hivatalos közleménye a Szusza Ferenc Stadion bérleti szerződésével kapcsolatosan:   

Az MNV néhány apró részlet tisztázását javasolva már áldását adta a hosszútávú bérleti kérelmünkre, ugyanakkor az UTE csak a gyerekek kárára adná tovább szeretett otthonunk számunkra.

A tények:

A mai napig azért nem került még sor a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által már jóváhagyott 15+5 éves stadionbérleti szerződés aláírására, mert az Újpest FC továbbra is kiáll eredeti elköteleződése mellett, miszerint klubunk nem hajlandó olyan szerződést aláírni, amiben:

– Az Újpesti Torna Egylet szigorú és súlyos szerződésszegő magatartásként tünteti fel bármely utánpótláskorú gyerek, csapat felengedését a Szusza Ferenc Stadion gyepére.

– A Szusza Ferenc Stadion olyan bérbeadásáról van szó, amely jelen állapotában nem alkalmas a 2018–2019-es szezontól kezdve NB I-es mérkőzés lebonyolítására, ugyanis az MLSZ licencszabályzata kimondja, hogy csak olyan létesítményben lehet első osztályú labdarúgó-mérkőzést rendezni, amelynél a gyepszőnyeg alatti pályafűtés rendszere biztosított.

Több helyről származó és megerősített információink szerint korábban az UTE a hozzájuk befolyt társasági adó egy bizonyos részét pályafűtésre fordította volna, viszont az önrészt Roderick Duchatelet tulajdonosnak kellett volna finanszíroznia, amelyet azért nem vállalt, mivel a hosszú távú bérleti szerződés rendkívül távolinak tűnt. Most azonban, hogy a küszöbön áll a szerződés megkötése, a személyes egyeztetések során az UTE többször is egyértelműen és határozottan elzárkózott és jelenleg is elzárkózik attól, hogy a korábban vázolt módon segítse a pályafűtés létesítését a stadionban, mert nem tud és nem is akar anyagiakkal hozzájárulni a klub NB I-es szerepléséhez a Megyeri úton, főként nem olyan módon, hogy a TAO keretét ennek megfelelően módosítsa. Természetesen az önrészt ebben az esetben is az Újpest FC vállalná magára

Klubunk állásfoglalása:

Nem tartjuk etikusnak, és mindenféle erkölcsi normával szembemenő makacs hozzáállásként éljük meg azt, hogy az UTE kizárna/kitiltana minden olyan gyereket a Szusza Ferenc Stadionból, akinek álma az, hogy egyszer az NB I-ben magára öltse a lila-fehér szerelést. Klubunk ehelyett fontosnak tartja, hogy a jövőben – bárki által szervezett – utánpótlástornát (akár csak a döntő mérkőzést) lehessen rendezni a Megyeri úti stadionban, ezzel nagy örömet szerezve a gyerekeknek, függetlenül attól, hogy melyik utánpótlásklubban pallérozódnak.

Jelen állás szerint egy olyan létesítményt szeretnének továbbadni bérleményként számunkra, amely a következő szezontól kezdve NEM alkalmas NB I-es mérkőzések lebonyolítására. Az, hogy ebben a szezonban szeretett otthonunkban játszhatjuk mérkőzéseinket, az egyrészt Roderick Duchatelet tulajdonosnak köszönhető, aki egyedül üzemelteti és állja a költségeit a szintén általa finanszírozott, külföldről hozatott fűtőpaplannak, illetve természetesen az MLSZ-nek, amely erre a szezonra még engedélyezte ezt az eljárást, ami az egyetlen opció jelenleg, hogy csapatunk továbbra is az igazi otthonában, a Megyeri úton fogadhassa az ellenfeleit.”

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.19 11:32:02

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A kövesdiek majdnem sírva mentek haza Újpestről • „Szétcsúszott” a PAFC • Hipp: Az ilyesmit nem könnyű megélni a kispadon.

2018.08.19 00:37:16

Labdarúgó NB I VOLESZÁK GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Csak a kezdés csúszott, az ékszer nem.

2018.08.18 18:23:50

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

A vendégek az első félidőben tizenegyest hibáztak, fordulás után azonban vesztes helyzetből álltak fel.

2018.08.18 10:45:13

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS

A fehérváriak több mint egy félidőt emberelőnyben játszva hármat vágtak.

2018.08.18 18:25:01

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

Fontos győzelmet aratott a DVTK a vártnál sokkal gyengébb teljesítménnyel kirukkoló Haladás ellen.

HIRDETÉS
HIRDETÉS