Újpest: egygólos vereség; DVTK: nyolcgólos iksz

Vágólapra másolva!
2012.02.16. 18:56
null
Barczi Dávid (jobbra) ezúttal kiváló gólpasszt adott Belekben (Fotó: ujpestfc.hu)
Címkék
A Diósgyőr döntetlennel, az Újpest vereséggel zárta a törökországi edzőtáborozást román ellenfelével szemben. A miskolciak a román élvonalban a kiesés ellen küzdő Concordia Chiajna ellen játszottak 4–4-es döntetlent – a meccsen a nemrég igazolt Fernando is betalált –, míg a lila-fehérek 2–1-re kikaptak a román bajnokság harmadik helyén álló Rapidtól.

 

ÚJPEST–RAPID BUCURESTI

A román bajnokság harmadik helyezettje kezdte jobban az összecsapást, többet birtokolta a labdát, és veszélyesebben játszott a lila-fehéreknél.

A Rapid a 22. percben meg is szerezte a vezetést, amikor Fodor Marcell buktatta a románok támadóját a tizenhatoson belül, és a játékvezető büntetőt ítélt, az újpesti védő pedig piros lapot kapott. A tizenegyest Stefan Grigorie értékesítette.

A magyar csapat a folytatásban sem tudott igazán veszélyes akciókat vezetni, míg a románok a 41. percben a második góljukat is megszerezték. Mihai Roman vett le jól egy hosszú indítást a tizenhatoson belül, és Balajcza Szabolcs kapujának bal alsó sarkába lőtt.

A második félidőt már az Újpest kezdte jobban, az 50. percben Barczi Dávid nagyszerű indítást adott Zamostny Balázsnak, aki a kilépő kapus fölött a kapuba emelte a labdát.

Több gól nem született, így a lila-fehérek 2–1-es vereséggel zárták a beleki edzőtáborozást.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ÚJPEST–RAPID BUCURESTI (román) 1–2 (0–2)
Belek
ÚJPEST: Balajcza – Szokol, Lipták, Mihajlovics, Fodor M. (Markovics, 25.) – Nagy P. (Kiss Z., 73.), Litauszki – Remili (Rajczi, 57.), Jevtics (Barczi, a szünetben), Balogh B. (Lázár B., 55.) – Zamostny (Kabát, 61.)
G: Zamostny, ill. Grigorie (11-esből), Roman
K: Fodor M., ill. Pavlovics

 

DVTK–CONCORDIA CHIAJNA

A Diósgyőr a román élvonalbeli Concordia Chiajna elleni 4–4-es döntetlent zárta a felkészülését a törökországi Belekben.

A találkozón L'Imam Seydi már a második percben vezetést szerzett, de a román együttes ezután háromszor is eredményes volt.

A félidő hajrájában a DVTK téli szerzeménye, Fernando megszerezte az első találatát a miskolci csapatban.

A szünet után növelte az előnyét a román bajnokságban a kiesés ellen küzdő csapat, de Seydi ismét betalált, Lippai Ákos pedig egyenlített, így 4–4-es döntetlen született a DVTK utolsó törökországi felkészülési meccsén.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DIÓSGYŐRI VTK–CONCORDIA CHIAJNA (román) 4–4 (2–3)
Belek
DVTK, I. félidő: Rados – Vadász, Nagy T., Budovinszky, Gohér – Dobos, Abdouraman, Fernando, Luque – Tisza, Seydi. II. félidő: Rados – Vági, Gal, Rakovics, Frizoni – Abdouraman, Takács P. (Demkó, 78.) – Lippai, Tisza, Fernando (Bacsa, 70.) – Seydi
G: Seydi (2), Fernando, Lippai, ill. Rocha, Filip, Rocha, V. Munteanu (11-esből)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik