Újpest: egy este alatt két 180, Novothny dartsban sem ügyetlen – kép

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2020.06.05. 17:16
null
Novothny Soma állítása szerint sokat fejlődött dartsban a karantén alatt (Fotó: Török Attila)
Novothny Soma nem csupán a kapu előtt érzi magát otthon, hanem a dartstábla előtt is – derült ki az Instagram-oldalára feltöltött fényképekből. Az Újpest FC futballistája két képet is megosztott követőivel, amelyekből kiderült, kétszer is maximális pontszámot, 180-at dobott otthoni, csütörtök esti gyakorlása alatt.

Novothny Soma hat-hét évvel ezelőtt szerette meg a dartsot, és nem sokat teketóriázott, egyből elkezdte ő is űzni a sportágat. Az Újpest FC támadója két-három éve egy amatőr versenyen is elindult, de akkor még bevallása szerint nem ment annyira neki a játék, így nem is sikerült jól a verseny. Novothny elárulta, a koronavírus-járvány miatti kötelezően otthon töltött órák alatt volt ideje gyakorolni.

„A koronavírus-járvány miatti karanténidőszakban sokat fejlődtem. Tudatosan fejlesztettem a játékom: legeket játszottam egyedül, vagy a kiszállókat gyakoroltam. Volt olyan, amikor napi egy órát is játszottam.”

Úgy tűnik, a sok gyakorlás megtette a hatását, hiszen csütörtök este kétszer is maximális pontszámot, 180-at dobott – derült ki Instagramra feltöltött fényképeiből.



Novothny elmondta, nem ez volt az első száznyolcvanas dobása, korábban hatszor is eltalálta a tripla 20-as mezőt a három nyíllal. A csatár elárulta, Peter Wright számára a legszimpatikusabb sztárjátékos: szerinte tanulságos a skót versenyző életpályája, lassan ért fel a csúcsra, és mindent megtett céljai elérésének érdekében.

Azt azonban, hogy a visszavonulása után dartsjátékos lesz Novothnyból egyértelműen elvetette a csatár, bár hozzátette, sosem tudni, mit hoz az élet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik