nemzetisport.hu 2017.01.24 10:02 Frissítve: 2017.01.24 23:58

Újpest: Duchatelet a Red Bull-lal tárgyal a klub eladásáról?

A Red Bull magyarországi képviselője szerint Roland Duchatelet, az Újpest FC-tulajdonos Roderick édesapja tárgyal az angol Charlton Athletic és a budapesti lila-fehér klub eladásáról.

Tulajdonosváltás előtt az újpestiek? (Fotó: NSO-montázs)

 

Aron Rodríguez – aki adatlapja szerint a Red Bull magyarországi képviselője – azt írja a Twitteren, Roland Duchatelet és Dietrich Mateschitz, az osztrák cég alapítója és elnöke szerdán találkozik Svájcban, hogy tárgyaljon a két klub eladásáról.

A Red Bullnak többek között Ausztriában, Németországban, New Yorkban, Kínában, Ghánában és Brazíliában van labdarúgócsapata, míg a Formula–1-ben két istálló tulajdonjogával rendelkezik.

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a Red Bull valóban gondolkodik angliai terjeszkedésen, a Charlton megvétele illeszkedne ebbe az elképzelésbe. Ráadásul a klub az előző szezonban kiesett a másodosztályból, jelenleg a harmadosztály (a League One) 14. helyén áll, így nem örvend túl nagy népszerűségnek a klubnál Roland Duchatelet tulajdonos, akinek nem igazán valósultak meg a Charltonnal kapcsolatos elképzelései azóta, hogy néhány évvel ezelőtt megvásárolta a csapatot. Ezért is tűnik reális opciónak, hogy az eladásáról tárgyal.

Az viszont elsőre meglepőnek tűnik, hogy az ügylet kapcsán az Újpest is szóba kerülhet. Már csak azért is, mert a magyar klubot Roland fia, Roderick Duchatelet irányítja, és ha lennének ilyen tervek, akkor alighanem ő tárgyalna és nem az édesapja, aki az Újpest irányításába eddig sem folyt bele.

Miközben, bár korábban is szárnyra kaptak hírek a klub lehetséges eladásáról, Roderick Duchatelet minden jel szerint hosszabb távra tervez Magyarországon. Ezért szerezte meg a magyar állampolgárságot, vásárolt ingatlanokat Magyarországon, itt él, itt járnak iskolába a gyerekei.

Osztrák forrásból is úgy értesültünk, hogy az Újpest megvételéről nincs szó, és a magyar klub is ezt erősítette meg az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre.

A Red Bull magyarországi cégének kommunikációját intéző Red Lemon Mediától Péter Dorkától pedig azt a tájékoztatást kaptuk, hogy Aron Rodríguez nem áll a Red Bull Hungary alkalmazásában. Ugyanakkor azt nem tudják megmondani, hogy nevezett személynek a céggel van-e valamilyen kapcsolata, illetve az anyagcégnek lehetnek-e tervei az Újpesttel.

 AZ ÚJPEST FC REAKCIÓJA
 „Nem folytatunk tárgyalást ilyen ügyben. Nonszensznek tartjuk, hogy a klub életéről egy olyan ember nyilatkozik a Twitteren, aki nem is dolgozik nálunk. Az Újpest FC, ahogy eddig is, ezután is a hivatalos honlapján kommunikálja a klubbal kapcsolatos híreket” – fogalmazott reagálásban az Újpest FC.

  

 

2019.11.12 22:20:25

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

Novellahőse, a kilenc ujjal védő Zsák Károly kapus összeomlásának színhelyén nézte velünk a Honvéd–DVTK-t.

2019.11.10 13:01:41

Labdarúgó NB I BERECZKY ATTILA (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Csak egy gólig jutott a borzalmasan gyengén védekező Loki a helyzeteivel remekül sáfárkodó FTC ellen.

2019.11.10 12:39:53

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR, DÖMÖTÖR CSABA (fotók)

Élete második legjobb döntésének tartja, hogy rábólintott a Mezőkövesd megkeresésére.