Újpest: búcsú 2413 nap után; Storck klubtörténelmet írna a DAC-cal

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2020.06.01. 22:35
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

Távozik posztjáról a labdarúgó NB I legrégebben hivatalban lévő vezetőedzője: Nebojsa Vignjevics 2413 napig volt a lila-fehérek szakvezetője. Ez idő alatt kétszer nyert Magyar Kupát és egyszer Szuperkupát az együttessel, amely azonban jelenleg hajszálra van a kieső helytől. A szerb tréner a Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjúban elmondta: két hónappal ezelőtt már volt egy fajsúlyos beszélgetése Roderick Duchatelet-vel, s már akkor is mondta a tulajdonosnak, itt az idő a váltásra. A belga üzletember azonban azt felelte, nem áll még készen arra, hogy új vezetőedző után nézzen.

A szerdai labdarúgó Magyar Kupa-döntő előtt megszólaltattuk mindkét együttes kapusát. A mezőkövesdi Szappanos Péter arról mesélt, hogy hat éve még egy NB III-as csapat kispadján ült, ehhez képest hatalmas ugrás a karrierjében, hogy most az élvonalban stabil szereplő, és ebben az idényben két sorozatban is érmes lehet. A kispesti Tomás Tujvelt egy, a lábán lévő hétcentis varrás emlékezteti a DVSC elleni vasárnapi győztes bajnokira, de természetesen a Puskás Arénában védeni szeretne. Különleges a helyzete, hiszen tavaly a Fehérvár játékosaként nyert MK-finálét a Honvéd ellen, s még korábban másfél évet töltött el Mezőkövesden.

Június 12-én tartja tisztújító közgyűlését a Magyar Teniszszövetség. A sportág hazai irányító testülete nincs könnyű helyzetben, hiszen 3.5 milliárd forintos adósságot halmozott fel, amelynek rendezése elképzelhetetlen állami szerepvállalás nélkül. Elemzésükben megvizsgáljuk, milyen helyzetben van itthon a sportág jelen pillanatban, számba vesszük a lehetséges elnökjelölteket (jelenleg egy név ismert, Bardóczky Kornélé), és azt is latolgatjuk, miként állhat fel az új elnökség. Kifejti véleményét a Tiszta Tenisz mozgalom egyik meghatározó alakja, Markovits László is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik