Z. A. 2020.02.25 08:41 Frissítve: 2020.02.25 08:58

Újpest: Berta Csaba elismerte, Zalaegerszegen játszhatnak

Az Újpest FC az NB I-ben soron következő hazai meccsein Zalaegerszegen fogadhatja a Puskás Akadémiát és a Paksot – erről Berta Csaba ügyvezető nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

A ZTE Aréna fogadhatja be a lilákat (Fotó: Dömötör Csaba)


Szombat délután még úgy volt, az Újpest Kaposváron játssza a következő két hazai bajnokiját. Néhány órával később azonban már sejteni lehetett, cseppet sem biztos, hogy ez a forgatókönyv valósul meg. Mivel az MLSZ versenybizottsága nem engedélyezi az Újpestnek, hogy a Szusza Ferenc Stadionban rendezze a mérkőzéseit (amíg a kivitelező nem hozza helyre a balesetveszélyes gyepszőnyeget), a klub irányítóinak másik „hazai” pálya után kellett nézniük. Talán mondanunk sem kell, nagyjából az összes szóba jöhető megoldást végigvették, majd szombaton megegyeztek a Rákóczi vezetőivel, hogy február 29-én a Puskás Akadémiát, majd március 14-én a Paksot is Kaposváron fogadják. Nem sokkal később az Újpest Novothny Soma góljával 1–0-ra legyőzte a Rákóczit, és Nebojsa Vignjevics vezetőedző, valamint Litauszki Róbert csapatkapitány is megjegyezte: a gyepszőnyeg ott sincs jó állapotban, ilyen rossz talajú pályán nem könnyű megvalósítani a taktikát.

„Szombaton szóban megegyeztünk a kaposvári vezetőkkel arról, hogy a következő két hazai mérkőzésünket náluk játsszuk le, a Rákóczi elleni bajnoki után azonban a szakmai stábunk kérte, a rossz talaj miatt próbáljunk más megoldást találni – árulta el az újpestiek ügyvezető igazgatója, Berta Csaba. – Hogy miként jutottunk el egyáltalán Kaposvárig? Természetesen jó néhány helyszínnel próbálkoztunk, de különböző okok miatt több is kiesett. Néhány NB II-es stadion azért nem jöhetett szóba, mert élvonalbeli mérkőzés megrendezésére alkalmatlan, arról nem is beszélve, hogy március tizennegyedikén a teljes NB II-es fordulót szombaton játsszák le. Aztán volt olyan stadion, amelynek üzemeltetői kerek perec elutasítottak bennünket, a diósgyőri stadionban rendezvényt tartanak, így Kaposvár és Zalaegerszeg maradt. Keressük a megoldást, kedden minden bizonnyal kiderül, hol leszünk otthon.”

És bár hétfő este még nem volt hivatalos, a Nemzeti Sport úgy tudja, a ZTE FC stadionja jelenti az átmeneti megoldást, kedden jelenthetik be a döntést, azok után, hogy a klubok aláírják a szükséges szerződéseket.

 

2020.10.20 09:28:20

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Balogh magára talált a Honvédban. Cseri szerint hiba lenne temetni a Mezőkövesdet. Hahn négygólos, nem öt.

2020.10.18 14:09:35

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Márton Gábor csapata három perc alatt fordított, de nem tudta megtartani az előnyét.

2020.10.18 13:50:11

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bognár György csapata küzdelmes meccsen győzte le 3–1-re a ZTE-t.

2020.10.17 14:23:25

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Nem lehetett gólt lőni a kék-fehérek parádézó kapusának, Mijatovicsnak.

2020.10.17 14:15:31

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

Egygólos meccset játszott az Újpest, amely annak örülhet, hogy megszerezte az első hazai sikerét, annak már kevésbé, ahogy a helyzeteivel bánt.