Újpest: Bardi a spanyol élvonalban folytatja – hivatalos

Vágólapra másolva!
2017.07.17. 16:00
null
A portál bizonyító erejűnek szánt fotója (Forrás: shenja.tv)
A macedóniai (albán nyelvű) TV Shenja beszámolója szerint Enisz Bardi, az Újpest labdarúgója hétfőn orvosi vizsgálaton vett részt a Levanténál, azon megfelelt, így nincs akadálya annak, hogy aláírjon a spanyol bajnokság élvonalába (La Liga) idén feljutó csapathoz. Kora délután két mértékadó spanyol sportlap, a Marca és az As szintén hírt adott a közelgő megállapodásról, majd a valenciai klub a hivatalos honlapján jelentette be, hogy hároméves szerződést kötött a macedón játékossal.

 

A portál beszámolója szerint a játékos ügyeit intéző Meriton Berisha megerősítette a sikeres orvosi vizsgálat tényét. A hivatalos egyezség akár még hétfőn megszülethet – erről a spanyol Marca is beszámolt, hozzátéve, hogy Bardi jelenleg a Levante klubházában tárgyal.

A sajtóhírek pedig igaznak bizonyultak, a Levante hétfő délután bejelentette, hogy Bardival hároméves szerződést kötött, amely egy kétéves opciót is tartalmaz, így a futballista akár 2022-ig is maradhat a valenciai együttesnél.

Bardi hivatalos bemutatójára kedden 17 órától kerül sor.



Az albán nyelvű portál hozzáteszi: az Újpesten sikeres éveket töltő Bardinak az idei U21-es Európa-bajnokságon nyújtott jó játéka adta meg az utolsó lökést a megállapodáshoz.

„Nagyszerű lenne Spanyolországban játszani, olyan klasszisok ellen, mint Lionel Messi, Neymar vagy Cristiano Ronaldo. Az álmom válna valóra. Talán elérkezett a váltás ideje mondta a labdarúgó nemrégiben a Nemzeti Sportnak a Levante érdeklődésével kapcsolatban. – Imádom Újpestet, de ha ilyen lehetőség érkezik, nem szeretném, hogy elússzon. Óriási lépés lenne számomra.”

A 2014 nyarán szerződtetett légióst 2020-ig kötötte kontraktus az Újpesthez. A 22 éves Bardi piaci értékét 700 ezer euróra taksálja az átigazolásokra szakosodó Transfermarkt.

Enisz Bardi a Haladás elleni gólját ünnepli a két csapat májusi bajnokiján (Fotó: Veres Viktor)
Enisz Bardi a Haladás elleni gólját ünnepli a két csapat májusi bajnokiján (Fotó: Veres Viktor)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik