Újpest: Balajcza elismerte, Lanzafamét ütötte el, nem a labdát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.13. 08:23
A labdarúgó NB I 23. fordulójának egyik vitatott jelenetét láthattuk az Újpest–Honvéd (1–1) meccsen, amikor a hazaiak kapusa, Balajcza Szabolcs elütötte a kispesti Davide Lanzafamét, de Kassai Viktor játékvezető nem ítélt büntetőt. A kapus is elismeri, nem érte el a labdát, ennek ellenére úgy véli, nem feltétlenül kellett büntetőt ítélni.

„Elismerem, eltaláltam Davide Lanzafame lábát, de nem feltétlenül kellett ezért tizenegyest adni" – mondta a Nemzeti Sportnak Balajcza Szabolcs, a lila-fehérek 37 esztendős kapusa.Balajcza Szabolcs, a lila-fehérek 37 esztendős kapusa.

„Úgy tűnt számomra, hogy az olasz csatár nem a labdát szerette volna megjátszani, egyetlen célja volt, tizenegyest kiharcolni, ezért maradhatott néma a síp. A labdát ő rúgta el, nem én ütöttem el, de olyan szögben pöckölte el, mintha én paskoltam volna tovább, ezért is hihette mindenki, hogy nem tizenegyes. Csak ismételni tudom magam, eltaláltam a lábát, vagyis az sem lett volna meglepetés, ha tizenegyest rúg a Honvéd" – tette hozzá a lilák csapatkapitánya.

BALAJCZA SZABOLCS A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN BESZÉL ENISZ BARDI HIÁNYÁRÓL ÉS A KÖVETKEZŐ, DVTK ELLENI MECCSRŐL, DE MEGSZÓLAL A KISPESTIEK KAPUSA, GRÓF DÁVID IS – A CIKKET ELOLVASHATJA DIGITÁLIS FORMÁBAN IS.

A Lanzafame-eset

NB I, 2016–2017, 23. FORDULÓ
MÁRCIUS 11., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁMOK
Videoton–DVTK 2–0
Felcsút, Pancho ArénaBerke Balázs
2455
DVSC–Paks 1–3
Debrecen, Nagyerdei StadionPintér Csaba
3021
MTK Budapest–Vasas 1–0
Budapest, Új Hidegkuti Nándor StadionBognár Tamás
2971
Mezőkövesd–Gyirmót 1–1Mezőkövesd, Városi StadionFarkas Ádám
1518
Ferencváros–Haladás 3–1
Budapest, Groupama ArénaSzőts Gergely
6983
Újpest–Bp. Honvéd 1–1
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Kassai Viktor
3130
A 23. forduló össznézőszáma: 20 078, átlag: 3346.
TABELLA • MENETREND • GÓLLÖVŐLISTA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik