Újpest: „Az MLSZ közszervezet, el kell viselnie, ha »sz.rházinak« nevezik”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.12. 08:46
Visontai Csongor, az újpesti futballklub jogi képviselője szerint a Magyar Labdarúgó-szövetségnek közszervezetként el kellene viselnie, ha kritizálják.

Az Újpest néhány héttel ezelőtt súlyos szankciókat helyezett kilátásba a házirendet megsértő szurkolókkal szemben. Azt ígérte, ha az MLSZ ismét megbírságolja a klubot, az Újpest zárt kapussá teszi saját mérkőzéseit. Erre végül nem került sor, Visontai Csongor azonban nem tartja szerencsésnek azt a helyzetet, hogy a szövetségről nem lehet szabadon véleményt formálni.az MLSZ ismét megbírságolja a klubot, az Újpest zárt kapussá teszi saját mérkőzéseit. Erre végül nem került sor, Visontai Csongor azonban nem tartja szerencsésnek azt a helyzetet, hogy a szövetségről nem lehet szabadon véleményt formálni.

„Nem kell, hogy rasszista legyen egy rigmus, a szövetség már akkor is büntet – mondta Visontai a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. – Az MLSZ nem bírja a kritikát, pedig ha a szurkolók azt kiabálják, hogy »sz.rházi«, azt el kellene viselnie, mivel közszervezet. Ebben nincsen semmi fenyegető vagy botránykeltő.”

Visontai elmondta, mivel egy fellebbezés 300–350 ezer forint körül van, nem látja értelmét küzdeni az ítéletek ellen. Az Újpest azért fontolgatta a zárt kapus mérkőzéseket, mert annyi büntetést kellett befizetnie, hogy abból már lassan egy minőségi labdarúgót is tudna szerződtetni. A jogi képviselő ugyanakkor hozzátette, a drukkerekkel meg kell értetni, hogy a nem megfelelő viselkedésük a klub zsebéből veszi ki a pénzt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik