Munkatársunktól 2020.03.21 08:39 Frissítve: 2020.03.21 08:50

Újpest: az északmacedón kapitány érkezhet Vignjevics helyére?

Igor Angelovszki, Észak-Macedónia labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya hazájában törekszik ütőképes csapat kialakítására, és bár több helyről is hallani, hogy az Újpest FC egyik kiszemeltje lenne, a lila-fehérek érdeklődéséről nem tud.

Igor Angelovszkit ki kellene vásárolni a jelenlegi szerződéséből (Fotó: Getty)

 

Nehéz eldönteni, Újpesten most örülhetnek-e, hogy félbeszakadt a bajnokság, vagy sem. A csapat idénye nem úgy alakul, ahogyan eltervezték: nemzetközi kupaindulást garantáló helyről, Magyar Kupa-trófeáról álmodtak, ehhez képest az együttes a kupától már búcsúzott, s a bajnokságban egy pont választja el a már kieső helyen (11.) álló Zalaegerszegtől. Noha Roderick Duchatelet tulajdonos az elmúlt több mint hét évben teljes mellszélességgel kiállt Nebojsa Vig­njevics vezetőedző mellett, most úgy hallani, nem elképzelhetetlen a váltás. A szerb tréner irányításával gödörbe kerültek a lila-fehérek, s megcsapta őket a kiesés szele. A pletykák ilyenkor beindulnak, Észak-Macedóniából származó információk szerint képbe került Újpesten Igor Angelovszki, az ottani válogatott szövetségi kapitánya.

„Az északmacedón válogatott szövetségi kapitánya vagyok, nem velem kell tárgyalni – mondta a Nemzeti Sportnak a 43 éves edző. – Szerződés köt a labdarúgó-szövetséghez, minden erőmmel azon vagyok, hogy minél ütőképesebb csapatot alakítsak ki. Az esetleges érdeklődőnek először a feletteseimet kell megkeresniük, nem beszéltem senkivel a magyar klubtól.”

A leginkább valószínű forgatókönyvnek azt tartjuk, hogy Vignjevics marad a lila-fehérek vezetőedzője, addig legalábbis biztosan, amíg Roderick Duchatelet az újpestiek tulajdonosa. Ő játékosokra sem szokott pénzt áldozni – leginkább szabadon igazolható futballistákat visz Újpestre –, meglepő lenne, ha éppen egy trénert vásárolna ki a szerződéséből.

2020.06.04 23:43:32

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ahogy a reklám mondta: új nyár, új fürdőruha.

2020.06.03 13:45:27

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

A Mezőkövesd egyszer egyenlített, másodszor már nem volt válasza • El-selejtezőben indulhatnak a kispestiek.

2020.06.02 21:12:49

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Oda lehet érni itthonról a csúcsra magyar futballedzőként.

2020.06.02 15:42:53

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A góllövőlista vezetője 9-es osztályzatot kapott. Az NS szerint Iványi Zoltán tévedett Diósgyőrben.