R. B. 2019.07.08 13:23 Frissítve: 2019.07.11 02:36

Újpest: aláírt az izlandi, de mielőtt csatlakozna, pályára lép az El-ben

A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC bejelentette Aron Bjarnason szerződtetését. A 23 éves izlandi szélső a július 22-i héten csatlakozik Nebojsa Vignjevicsékhez, mert jelenlegi klubjával szerepel az Európa-liga selejtezőjében.

Bjarnason a 8-as mezt választotta Újpesten (Fotó: ujpestfc.hu)

 

A múlt héten beszámoltunk róla, hogy az izlandi élvonalbeli Breidablik elfogadta a budapesti lila-fehér együttes ajánlatát Bjarnasonért. Az Újpest hétfőn bejelentette, sikerült megegyeznie a korábbi korosztályos válogatott támadóval, aki a 8-as mezszámot választotta új csapatánál.

Az NB I legutóbbi kiírásában ötödik helyen végző gárda közleményében megjegyzi, az izlandi élvonalban 111 találkozón 24 gólt szerző futballista a július 22-i héten érkezik meg, mert izlandi klubja színeiben pályára lép a Vaduz elleni Európa-liga-selejtezőn.

„Az Újpest nagy klub Magyarországon, gazdag történelemmel, már nagyon várom, hogy csatlakozzak és megmutathassam a szurkolóknak, mire vagyok képes. Bízom benne, hogy hamar alkalmazkodom majd az itteni futballhoz és bekerülök a kezdőcsapatba. Támadó vagyok, így azon leszek minden erőmmel, hogy segítsem az együttest a gólszerzésben” – idézi az ujpestfc.hu Aron Bjarnasont.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Aron Bjarnason (izlandi, Breidablik – Izland), Koszta Márk (Mezőkövesd), Karol Mészáros (szlovákiai, Haladás)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Katona Mátyás, Máté Zsolt
Kiszemeltek: Gera Dániel (MTK Budapest)
Távozók: Mijusko Bojovics (montenegrói, szabadon igazolható), Alassane Diallo (mali, szabadon igazolható), Nagy Dániel,(Mezőkövesd), Tischler Patrik (kispesti kölcsön után Kisvárda), Theophilus Solomon (nigériai, Partizani – Albánia)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Giorgi Beridze (grúz, KAA Gent – Belgium), Lukács Dániel (Bp. Honvéd)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Filip Pajovics (szerb, érdeklődik iránta: Lech Poznan – Lengyelország), Lacina Traoré (elefántcsontparti, Franciaország?) 

2020.08.03 19:57:22

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A pénzen kívül más vonzerő nem nagyon van, hol van már az az idő, amikor például a szegediek egyetemi tanulmányokkal csábíthattak magukhoz játékosokat. Volt is perpatvar, de a szabályok szerint az egyetemista ott futballozhatott, ahol tanult.

2020.08.03 00:21:27

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Kifejezetten büszke vagyok arra, hogy mindmáig kizárólag magyar nemzetiségű játékosok alkotják a keretet.”

2020.08.02 22:16:58

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Ők legalább csak magyarokat játszatnak.

2020.08.02 22:15:32

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A 12 csapatos labdarúgó NB I-ben kilencnél magyar a vezetőedző. Sokszor hivatkozunk arra, hogy a honi futballnak a hagyományaiból kell építkeznie, nos, íme, itt a lehetőség.