Újpest: csúszik a stadion felújítása, vidékre költözhetnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.12. 11:35
null
A vártnál később kezdődik az újpesti stadion felújítása (Fotó: NS-archív)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC csütörtöki sajtóreggelijén a klub azt a tájékoztatást adta, hogy a Megyeri úti stadion felújítása az őszi szezon befejezése után kezdődik el.

 

A korábbi tervek szerint az őszi idény végén már albérletben játszott volna az Újpest, de Gyarmati Eszter ügyvezető igazgató csütörtökön elmondta, nem kell költözniük, mert a felújítás később kezdődik.

„A héten egyeztettem az NSK-val (Nemzeti Sportközpontok – a szerző) a stadion felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárás kapcsán, az érkezett ajánlatok kiértékelésének folyamatában járunk. Eldőlt, hogy a Diósgyőrt még itthon fogadjuk, az idén nem kell albérletbe költöznünk” – mondta Gyarmati.

A sportvezető hozzátette, a munkálatok az előzetes tervek alapján 120 napig tartanak majd, ami érintené az első három tavaszi fordulót – a Videoton, az MTK és a DVSC elleni meccseket –, ezért a klub egyeztetéseket kezdeményez annak érdekében, valamilyen megoldást találjon, hogy ebben az időszakban se kelljen máshol játszania a hazai mérkőzéseit.

Az Újpestnél szeretnék elérni, hogy a munkálatok mellett is lehessen meccseket rendezni a Szusza Ferenc Stadionban. Ha nem sikerül megegyezni, Dunaújvárosba költözhetnek a lila-fehérek, mivel több fővárosi stadionban is felújítási munkálatok zajlanak, így Budapesten belül nem tudnak megfelelő létesítményt találni.

Mint arról korábban beszámoltunk, nemcsak Újpesten, hanem Diósgyőrben és Kecskeméten is csúszik a stadionrekonstrukció.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik