Újpest: a Juventus lehet a nagy nyertese a Diagne-üzletnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.27. 19:44
null
Mbaye Diagne eladása után több klub kasszája is csöröghet (Fotó: Korponai Tamás)
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a Juventus labdarúgócsapata ötven százalékban részesül Mbaye Diagne játékjogának értékesítéséből, így az olasz rekordbajnok lehet a nagy nyertese annak, ha az Újpest FC eladja a portugál Sporting CP-nek (vagy más csapatnak) a szenegáli csatárt.

Az Újpest sem csinálhat rossz üzletet Diagne-nyal, de a jelek alapján a Juventus még jobban jár: a szenegáli támadót csupán harmincezer euróért vette meg annak idején az olasz nagycsapat, azóta viszont kaszál rajta.

Értesüléseink szerint az Újpest négyszázezer euróért vásárolta meg Diagne játékjogát, a Juve pedig kikötött egy továbbértékesítési záradékot, mely alapján a továbbadási ár ötven százaléka Torinóba kerül. A portugál Record kedden arról számolt be, hogy Diagne ügynöke már Lisszabonban próbálja nyélbe ütni az üzletet, és 1.5 millió eurós (kb. 471 millió forintos) vételárról tud. A játékos Instagram-profilján bemutatkozásánál szintén Lisszabont jelentetett meg lakhelyként.

Ha valóban 1.5 millió euró lesz az eladási ár, akkor (ha nincs másik szereplő – például a nevelőklub – az üzletben), ebből az Újpest és a Juventus is 750-750 ezret kap meg, a lilák profitja 350 ezer euró, a Juventusé viszont több mint 1.1 millió!

A Tuttosport hasonlóan számol: 30 ezer eurós eredeti vételárt ad meg Diagne-nál, említést tesz az ötven százalékos továbbértékesítési záradékról az Újpesttel kötött üzletben, és (korábbi kölcsönadási díjakkal együtt) összesen 1.15 millió eurós Juve-bevételt állapít meg. „Fabio Paratici és Giuseppe Marotta mesterműve ez az eladás!" – írja a lap. A La Gazzetta dello Sport ugyanilyen konstrukcióról számol be.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:Viktor Angelov(macedón, Metalurg Szkopje – Macedónia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Bauer Péter
Kiszemeltek:
Chris Bonney(ghánai, Asante Kotoko – Ghána),Mihály Dávid(Csákvár – próbajáték)
Távozók:Forró Gyula(Puskás AFC),Sallói Dániel(Sporting Kansas City – Egyesült Államok)
Kölcsönbe távozók:Tóth Patrik(Budaörs)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:Mbaye Diagne(szenegáli, Sporting CP – Portugália),Gubacsi Zoltán(Szigetszentmiklós),Kecskés Ákos

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik