Újpest: a címertárgyalások végleges lezárásával fenyeget a futballklub

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.07.30. 18:01
null
Az Újpest FC közleménye alapján hosszú távon is maradhat a 2017-ben bevezetett klublogó (Fotó: Török Attila)
A hagyományos újpesti klubcímer visszaállítását célzó tárgyalások végleges lezárását is kilátásba helyezte az Újpest FC, amely közleményben jelezte, szerinte az anyaegyesület közleményekkel és nyílt levelekkel folytatott kommunikációja nem segíti elő az ügy rendezését.

 

Korábban Berta Csaba, a lila-fehér futballcsapat ügyvezető igazgatója arról beszélt a Nemzeti Sportnak, hiába az UTE ajánlata, miszerint öt évre díjmentesen lemond a címerrel kapcsolatos értékesítési és hasznosítási jogokról, a gesztus önmagában nem oldja meg az évek alatt felgyülemlett gondokat, így az Újpest FC a bajnoki rajt előtt nem változtatja meg a címerét.

Az anyaegyesület ezt követően újabb közleményben jelezte, az interjúban elmondottakat Berta Csaba hivatalos úton még nem üzente meg az UTE felé, és továbbra is várják az ügyvezető, valamint a futballklub reakcióját az ajánlatra.

A válasz viszontválaszt szült: az Újpest FC hivatalos honlapján tette közzé közleményét, jelezve, nem ért egyet azzal, hogy az UTE közleményekben, a sajtón keresztül kommunikál.

„Az Újpest szurkolói és az UTE párbeszédet kezdeményeztek az Újpest Football Club és az UTE között, hogy rendeződjenek bizonyos ügyek a két fél között, többek között a címer kérdése. Az Újpest FC ebbe a párbeszédbe nyitott és konstruktív hozzáállással ment bele. Nyíltan felvázoltuk az ajánlatunkat, hogy miképp látjuk az újpesti labdarúgás jövőjét.

A kérésünk ellenére, hogy a két fél közötti kommunikációt egymás közt és építő jellegűen tartva folytassuk, azt láttuk, hogy az UTE sajtóközleményeket ír a hagyományos levelek vagy e-mailek helyett.

Ez a módja a párbeszédnek nem konstruktív és a megoldáskereséstől csak távolabb vezet.

Alapos mérlegelést követően, a tényeket figyelembe véve, mit és hogyan kommunikál az UTE, úgy gondoljuk, hogy az UTE nem a megoldás megtalálásában érdekelt, hanem inkább valami egészen más célokra használja ezt a lehetőséget, amelyekről nincs pontos információnk.

Szeretnénk megkérni az UTE-t, hogy kövesse azt az utat, amelyet korábban mondott: hívja össze a közgyűlést, vitassa meg az ajánlatunkat. A közgyűlés eredményéről pedig e-mailen vagy postai úton keresztül értesítsen bennünket.

Ha a párbeszédet csak a médián keresztül tudják folytatni, azt a következtetést kell levonjuk, hogy nem a megoldás keresésén dolgoznak, és ez esetben ezeket a tárgyalásokat végérvényesen lezárjuk” – zárul az Újpest FC hivatalos közleménye.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik