Újpest: az UTE öt évre lemond a címerhasználati jogról a futballcsapat javára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.26. 14:14
Fejlemény címerügyben Újpesten: az UTE a labdarúgócímerrel kapcsolatos használati, értékesítési és hasznosítási jogokról öt évre, ingyenesen lemond az Újpest FC javára. Az anyaegyesület Facebookon megjelentett közleményét tartalmi változtatás nélkül közöljük.

„Az elmúlt időszakban tárgyalások kezdődtek az Újpest FC és az UTE között az eredeti címer visszaállításáról. A tárgyalások során az Újpest FC hét pontból álló követeléscsomagot adott át az UTE-nak. (…) A kérések közül egy pont a címer használati jogainak térítésmentes átadásáról szólt.„Az elmúlt időszakban tárgyalások kezdődtek az Újpest FC és az UTE között az eredeti címer visszaállításáról. A tárgyalások során az Újpest FC hét pontból álló követeléscsomagot adott át az UTE-nak. (…) A kérések közül egy pont a címer használati jogainak térítésmentes átadásáról szólt.

Az UTE az újpesti hagyományokat mindenekelőtt szem előtt tartva, maximálisan azonosulva a szurkolói akarattal, valamint figyelembe véve a legmagasabb osztályban játszó újpesti labdarúgócsapat érdekeit, akként döntött, hogy a labdarúgócímerrel kapcsolatos használati, értékesítési és hasznosítási jogokról öt évre, ingyenesen lemond az Újpest 1885 Kft. javára.

Az UTE az ingyenes használati és értékesítési jogok átadásáról szóló tárgyalások megkezdését a lehető legkorábbi időpontban javasolja, hogy az új labdarúgószezonban, az új mezben, már a tradicionális címerben futhassanak ki az Újpest FC labdarúgói.

Az UTE hangsúlyozni kívánja, hogy a tizennyolc szakosztálya a tradíció mindenkori tiszteletben tartásával a hagyományos címert használta, használja és használni is fogja, a címerjogok átadása kizárólag a mindenki által ismert és elfogadott labdarúgás címerére vonatkozik, amit a labdarúgóklub eddig is jogosult volt használni.

Az UTE jelen levelet az Újpest FC részére pénteken hivatalos úton megküldi, és tisztelettel várja a labdarúgóklub mielőbbi pozitív válaszát.

Újpesti Torna Egylet”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik